Υγεία

Θεραπεία της επιληψίας με laser και στην Ευρώπη

H πρώτη λιγότερο παρεμβατική εγχείρηση στην Ευρώπη για τη θεραπεία της επιληψίας είναι γεγονός.

Στο πανεπιστημικό νοσοκομείο της Λωζάνης δεν προχωρούν πλέον σε επέμβαση ανοιχτού εγκεφάλου για τη θεραπεία της επιληψίας αλλά την επονομαζόμενη τεχνική της θερμικής κατάλυσης.

Η εν λόγω τεχνική έχει πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και ουσιαστικά καυτηριάζει τους άρρωστους νευρόνες αντί να τους αφαιρεί. Η εγχείρηση είναι απόλυτα ακριβής και είναι μία πολύ καλή λύση για όσους δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα για την επιληψία.

Ένας στους τρεις επιληπτικούς χρειάζονται επέμβαση καθώς πάσχουν από επιληψία μέσου κροταφικού λοβού η οποία αντιμετωπίζεται συνηθέστερα με εγχείριση.

«Ένα ακόμη θετικό της νέας τεχνικής είναι ο λιγότερος χρόνος νοσηλείας του ασθενή, καθώς πρόκειται για λιγότερο παρεμβατική εγχείρηση» λέει η Τζόσλιν Μπλόχ, νευροχειρουρχός του νοσοκομείου της Λωζάνης (CHUV).

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από επιληψία παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα πάσχουν πάνω από 100.000 άτομα.

Η νέα αυτή τεχνική έχει μικρότερο ποσοστό μετεγχειρητικών επιπλοκών και αποτελέσματα παρόμοια με αυτά της συμβατικής μεθόδου.

Πηγή
gr.euronews.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button