Επικαιρότητα

Η Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας και ο Ken με λεύκη, με στόχο τη συμπερίληψη

Οι νέες κούκλες της σειράς Barbie Fashionistas προάγουν τη διαφορετικότητα με περισσότερες από 175 εμφανίσεις.

Η Mattel και το εμβληματικό brand Barbie® ανακοίνωσαν την πρώτη κούκλα Barbie της σειράς Fashionistas, με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, η οποία αποτελεί παγκοσμίως τη σειρά πρεσβευτή για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ισότητα.

H Barbie, στηρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, εμπνέει τα παιδιά να παίζουν ακόμα περισσότερο και να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από τη νέα σειρά Fashionistas, η οποία περιλαμβάνει την Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, τον Ken με λεύκη, μια νέα κούκλα Fashionista με προσθετικό πόδι και μια κούκλα Ken με μαλλιά φράντζα.

Η σειρά Barbie Fashionistas, από το ξεκίνημά της, είναι αύτη που προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερες από 175 εμφανίσεις, με διαφορετικά χρώματα στο δέρμα, τα μάτια, στα είδη μαλλιών, σε σωματότυπους, με ειδικές δεξιότητες και πολλά στυλ για να επιλέξετε. Το 2021, οκτώ από τις δέκα πιο δημοφιλείς κούκλες της σειράς ήταν «διαφορετικές», εμπνέοντας τα κορίτσια να πουν περισσότερες ιστορίες και να βρουν μια κούκλα που τα αντιπροσωπεύει.

Η Δρ Jen Richardson, επικεφαλής στην εκπαιδευτική ακοολογία, πρόσθεσε: «Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με την Barbie για να δημιουργήσω μια ακριβή αποτύπωση κούκλας με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί. Ως εκπαιδευτικός ακοολόγος, με πάνω από 18 χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη της βαρηκοΐας, εμπνέουμε όσους βιώνουν απώλεια ακοής να συνδεθούν με μια κούκλα. Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη που οι μικροί μου ασθενείς βλέπουν και παίζουν με μια κούκλα που τους μοιάζει».

Η Η Lisa McKnight, Executive Vice President και Global Head της Barbie, αναφέρει «Η Barbie πιστεύει ολόψυχα στη δύναμη της αναπαράστασης και καθώς αποτελεί την κούκλα με τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα στην αγορά, δεσμευόμαστε ως εταιρεία να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κούκλες με διαφορετικά χρώματα στο δέρμα, σωματότυπους και ειδικές δεξιότητες, οι οποίες προάγουν τη διαφορετικότητα. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να παίζουν με κούκλες που αντικατοπτρίζουν στοιχεία του εαυτού τους, αν και διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα καθώς τα βοηθούν να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της ένταξης και της συμπερίληψης».

Τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από 25/05/2022.

Barbie Fashionistas 2022 – Νέες κούκλες στη σειρά

Barbie με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί

Αυτή είναι η πρώτη κούκλα Barbie που παρουσιάζεται με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, επεκτείνοντας τη σειρά Fashionistas, ώστε να αντικατοπτρίζει τα άτομα με αναπηρίες, όπως η απώλεια ακοής.

Εκτός από την κούκλα με ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, η φετινή σειρά Fashionistas περιλαμβάνει κούκλες με διάφορους σωματότυπους, όπως μικρότερο μπούστο, καμπύλες, καθώς και μια νέα κούκλα με προσθετικό πόδι.

Κούκλα Ken με λεύκη

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε την Barbie με λεύκη στη σειρά Fashionistas για να επιτρέψει στα παιδιά να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες ιστορίες μέσα από τον κόσμο που βλέπουν γύρω τους. Εκείνη τη χρονιά ήταν μια από τις πέντε best seller της σειράς Fashionistas στις ΗΠΑ.

Φέτος, έχει εμπλουτίσει τη σειρά με μια κούκλα Ken με λεύκη για να εμπνεύσει περισσότερο το παιχνίδι με κούκλες.

Εκτός από τη νέα κούκλα Ken με λεύκη, φέτος παρουσιάζει νέες κούκλες Ken με μαλλιά φράντζα και πιο λεπτό σωματότυπο.

Πηγή
www.news247.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button