Επικαιρότητα

Η ράμπα ΑμεΑ δεν είναι βατήρας για να κάνουμε βουτιές…

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα, για μια ακόμα χρονιά, η ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα των Ατόμων με Αναπηρία, στη Δημοτική Ακτή Καρτερού.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται πρόσβαση χωρίς προβλήματα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα», ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Η ράμπα που έχει τοποθετηθεί από το 2017, κάθε χρόνο μαζεύεται και επανατοποθετείται προκειμένου να μην αφήνεται στο έλεος της κακοκαιρίας που προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό.

«Είναι και η βασική αιτία που καθυστέρησε να μπει φέτος, αφού είχαμε τις προηγούμενες δυο εβδομάδες δύσκολή θάλασσα», ανέφερε η κα Σχοιναράκη.

Ωστόσο η ράμπα δεν κινδυνεύει μόνο από την κακοκαιρία, αλλά και από ασυνείδητους οι οποίοι είτε την «κλείνουν», είτε την χρησιμοποιούν με τέτοιους τρόπους που δημιουργούν φθορές.

«Αυτή η ράμπα που δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το μπάνιο τουςδεν είναι ένας βατήρας για να κάνουν βουτιές οι υπόλοιποι», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει να τους αφήσουμε να το απολαύσουν χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στο στήσιμο, γιατί θα αν προκύψουν θέματα θα πρέπει να επέμβουμε και να διορθώνουμε τη ράμπα».

Μάλιστα η ΔΕΠΑΝΑΛ έχει τοποθετήσει στο σημείο και σχετική πινακίδα καλεί τους λουόμενους να σεβαστούν τη δομή αυτή και να αφήσουν ελεύθερο το σημείο για όσους πραγματικά έχουν κινητικά προβλήματα.

Δεύτερη ράμπα μέσα στο καλοκαίρι

Όπως ανακοίνωσε η κα Σχοιναράκη ο δήμος Ηρακλείου μελετά την πιθανότητα για την τοποθέτηση και δεύτερης ράμπας σε άλλο σημείο. «Είμαστε σε συνεννόηση και με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Παπαδάκη – Σκαλίδη, αφού και η επιθυμία και του Δημάρχου είναι να δώσουμε σε περισσότερα σημεία τη δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, δυτικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε και ελπίζουμε η δεύτερη ράμπα να τοποθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι», κατέληξε η κα Σχοιναράκη.

Πηγή
creta24.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button