Επικαιρότητα

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανοίγει τις πόρτες του ΕΛΠΙΔΑ για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ουκρανίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με τις περιοχές της να δέχονται το σφυροκόπημα των ρώσικων δυναμεων και εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ολοένα και πιο σοκαριστικές. Οι εικόνες με τα τρομαγμένα παιδάκια που στριμώχνονται στα υπόγεια σπιτιών και στα καταφύγια προσπαθώντας να προστατευτούν από τις βόμβες, συγκινούν.

Συγκλονίζουν και οι σκηνές από το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων Οκμαντέτ, στο Κίεβο όπου τα παιδάκια κρατούν χαρτιά που γράφουν “Όχι στον πόλεμο” ενώ δίνουν γενναία μάχη με τον καρκίνο.  Ξαπλωμένοι σε λεπτά στρωματάκια, μαξιλάρια και κουβέρτες στο πάτωμα των υπόγειων διαδρόμων, γονείς και παιδιά προσπαθούν να προφυλαχθούν, ενώ από πάνω ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Εκείνα με τις μασκούλες τους στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα: «Σταματήστε τον πόλεμο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Messinis (@aris.messinis)

«Αυτά τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο, επειδή πρέπει να μείνουν ζωντανά για να παλέψουν με τον καρκίνο και αυτή η μάχη δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε η δρ. Lesia Lysytsia, σε τηλεφωνικές της δηλώσεις από το υπόγειο του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της Ουκρανίας, στο Κίεβο.

Ένας αριθμός παιδιών αυτή τη στιγμή έχει πρόσβαση σε μία μόνο μορφή χημειοθεραπείας αυτή τη στιγμή. Άλλες θεραπείες, έχουν διακοπεί, εγείροντας ανησυχίες για την ανάρρωση των παιδιών και την επιδείνωση της κατάστασής τους.

«Εάν η διακοπή των θεραπειών συνεχιστεί, οι ασθενείς μας θα πεθάνουν», σημειώνει η γιατρός.

Τα επίπεδα αίματος κάποιων παιδιών έπεσαν τόσο χαμηλά, τα αποθέματα είναι τόσο λίγα στο Ογκολογικό Κέντρο του Κιέβου, με αποτέλεσμα οι γιατροί να έχουν ξεκινήσει μεταγγίσεις αίματος από τους γονείς στα παιδιά, ανέφερε η Julia Nogovitsyna, διευθύντρια της Tabletochki, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με καρκίνο στην Ουκρανία.

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τον αποτροπιασμό της για τον πόλεμο και την συμπαράστασή στο δράμα των οικογενειών και των μικρών παιδιών εκφράζει με μήνυμά της η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που συγκλονισμένη από τις εικόνες των παιδιών με καρκίνο που είναι κρυμμένα στα υπόγεια του νοσοκομείου ανακοινώνει ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να τα φέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button