Επικαιρότητα

Η ΔΕΗ απειλεί με Διακοπή Ρεύματος οικογένεια με 9χρονο Διαβητικό Παιδί

Μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη –Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, απειλείται με διακοπή ρεύματος μονογονεική οικογένεια στην Ερυθραία που έχει στη φροντίδα της παιδί με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 .

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών, η μητέρα που μετά από χρόνια ανεργίας προσελήφθη με σύμβαση ορισμένου χρόνου –τα 8μηνα ΕΣΠΑ- στο Δήμο Κηφισιάς, απειλούμενη να ενταχθεί ξανά στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας, ζει με το πενιχρό ποσό των περίπου 460 ευρώ και το προνοιακό επίδομα που δικαιούται το παιδί. Οικογένεια πτωχευμένη λόγω της κρίσης προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αξιοπρέπεια.

«Δυστυχώς τα κοινωνικά επιδόματα και οικονομικές πολιτικές που σχεδιάζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας ή τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε αναπηρίας, λαμβάνοντας στα περίφημα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα επιδόματα αναπηρίας δεν μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχότερους των φτωχών να ζήσουν με αξιοπρέπεια», αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος.

Η μητέρα που έχει στη φροντίδα της εκτός από την 9χρονη διαβητική και την αδελφή της άτομο με ψυχική πάθηση δεν ζητάει ελεημοσύνη. Ζητάει απλά και ταπεινά η ΔΕΗ να ρυθμίσει το χρέος της σύμφωνα με την ικανότητα της να ανταποκριθεί στις μηνιαίες δόσεις και στην κατάθεση προκαταβολής σε ποσό που έχει την δυνατότητα να καταθέσει.

Η ΔΕΗ στην παρούσα στιγμή ζητάει από την μητέρα να καταθέσει ως προκαταβολή το ποσό των 1150€, διαφορετικά θα αναγκαστεί να κόψει το ρεύμα από σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Είναι εμφανές ότι μία οικογένεια με τεράστια οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να καταθέσει αυτό το ποσό.

Νίνα Κομνηνού

Πηγή
athina984.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button