Επικαιρότητα

Ηλεία: Οργή ΑμεΑ για την μη τοποθέτηση Seatrack στις παραλίες του νομού

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για ένα ακόμα καλοκαίρι οι συμπολίτες μας ΑμεΑ όσον αφορά το… γνωστό πλέον θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα με το σύστημα σίτρακ (Seatrack).

Όπως κατήγγειλαν τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο ΚΕΦΙΑΠ Πύργου… η κοροϊδία δεν πάει άλλο!

Τα μέλη του σωματείου κατηγόρησαν τους πολιτικούς της περιοχής μας για ανικανότητα, αφού για 3η συνεχόμενη χρονιά η τοποθέτηση σίτρακ που θα τους δίνει το δικαίωμα να χαρούν τα μπάνια τους δεν έχει γίνει ακόμα σε κανέναν από τους τρείς δήμους που το είχαν εξαγγείλει. Κοντεύοντας στα μέσα του Ιουνίου οι συμπολίτες ΑμεΑ χτύπησαν «καμπανάκι» ζητώντας να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε να προλάβουν… λίγο καλοκαίρι και μην γίνουν χειμερινοί κολυμβητές!

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαπαναγιώτου διευκρίνισε πως «Στον δήμο Πύργου που βάση νόμου είναι υπεύθυνος για την πρόσβαση στη θάλασσα εντάχθηκε η τοποθέτηση του σίτρακ στον προϋπολογισμό του με τα χίλια ζόρια! Χρήματα που δεν είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρούμε και θα αποκτούσαμε δυο σίτρακ. Η διαδικασία ξεκίνησε πολύ αργά και το… τρένο μάλλον θα χαθεί από την πληροφόρηση που έχουμε, αφού άλλαξε ο νόμος περί προμηθειών και περιμένουν ακόμα να τους σταλεί μια φόρμα προκειμένου να προχωρήσουν στην δημοπράτηση.

Είμαστε το 11% του πληθυσμού αλλά δεν θα έχουμε σίτρακ και φοβάμαι ότι θα χαθεί και η χρηματοδότηση αφού θα πρέπει το ποσό να έχει απορροφηθεί μέχρι τον τέλος του χρόνου. Στο δήμο Ήλιδας είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα αφού έχει προχωρήσει η διαδικασία πλην όμως θέλουμε να θίξουμε τη στάση της Πολιτείας και της Διαχειριστικής Αρχής στην Περιφέρεια αφού ο δήμος περιμένει το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις εργασίες.

Έχουν γίνει όλα και απομένει η προέγκριση. Στους υπόλοιπους δήμους είχε ανακοινωθεί από τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης η τοποθέτηση σίτρακ όμως ούτε κι εκεί έγινε! Για έναν ΑμεΑ ένα μπάνιο ισοδυναμεί με τέσσερεις θεραπείες… εγώ θα βοηθηθώ από την οικογένεια μου για να κάνω ένα μπάνιο, τα παιδιά που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο ποιος θα τα βοηθήσει;».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button