Επικαιρότητα

Ευχαριστήριο από “Τα Παιδιά της Άνοιξης”

Το πρωί της Παρασκευής, 28 Σεπτεμβρίου 2018, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» συμμετείχε στο DEAR πρόγραμμα (Development Education and Awareness Raising) της Ευρώπης με τίτλο «Βιώσιμη Ευρώπη για όλους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο γενικός στόχος είναι η ουσιαστική αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της ΕΕ και των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικών, στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από 17 Στόχους.

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» επέλεξαν το στόχο με τον αριθμό 10 που αφορά στις λιγότερες ανισότητες και σχεδίασαν μια δράση που αποσκοπεί σε αυτό. Ο τίτλος της δράσης Εργασιακά δικαιώματα ΑμεΑ «Μπορώ και εγώ».

Συγκεκριμένα, δύο Άτομα με Αναπηρία επιλέχθηκαν και εργάστηκαν για 2 ώρες στο γνωστό μεζεδοπωλείο-ουζερί της Βέροιας «Στάσου Μύγδαλα» ενώ, μία μικρή ομάδα ωφελούμενων έξω από το μαγαζί ενημέρωνε τον κόσμο για τη δράση καθώς και για το δικαίωμα στην εργασία.

Οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης δουλειάς και απόλαυσαν την μοναδική εμπειρία ενώ οι πελάτες, έδειξαν υπομονή, κατανόηση αλλά και ενθουσιασμό με την ευχάριστη αυτή έκπληξη.

Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του μεζεδοπωλείου-ουζερί «Στάσου Μύγδαλα» κ. Ζαμπελάκη Δημήτρη και κ. Χασιώτη Βασίλη για την πραγματικά πολύ φιλόξενη και ζεστή αγκαλιά που χαρίζουν στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» κάθε φορά.

Επίσης, ευχαριστούμε το προσωπικό του μαγαζιού με το οποίο συνεργάστηκαν οι ωφελούμενοι και ήταν πρόθυμοι στο να βοηθήσουν όπου χρειαζόταν. Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς-μέλη του φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ και στο σύλλογο ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δράση και ήρθαν στο μαγαζί για να την ενισχύσουν με την παρουσία τους.

ME TIMH
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δείτε όλες τις δράσεις του συλλόγου στο facebook

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button