Επικαιρότητα

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινάει η υποχρεωτική καταγραφή των διαβητικών σε Μητρώα! Τι αλλάζει

Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον ΕΟΠΥΥ το Μητρώο ασθενών με διαβήτη. Μάλιστα η καταχώρηση είναι υποχρεωτική ενώ όπως διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Πάντως ο οργανισμός για να καταχωρηθούν οι διαβητικοί στο Μητρώο δημιούργησε μια ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους όλοι οι πάσχοντες.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» — «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» – «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ή όχι.

Πηγή
www.healthreport.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button