Άρθρογραφία

Ελληνας στη Βαυαρία μαγειρεύει δωρεάν για γιατρούς και νοσηλευτές

Γερμανικό δημοσίευμα αποθεώνει Ελληνα εστιάτορα, που στα χρόνια του κορονοϊού δείχνει την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες του.

Συγκεκριμένα, Ελληνας στη Γερμανία, μαγειρεύει καθημερινά δωρεάν για γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Πρόκειται για το Νίκο Καλιανίδη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «POSeidon», που βρίσκεται στην πόλη Μπαϊρόιτ (Bayreuth) της βόρειας Βαυαρίας με 73.048 κατοίκους.

Από το περασμένο Σαββάτο (21/03) που έκλεισε το εστιατόριο του κ. Καλιανίδη λόγω της κατάστασης, αποφάσισε να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σκληρά και με κίνδυνο της ζωής τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Ετσι, παρέχει δωρεάν ζεστό και κρύο φαγητό μεσημέρι και βράδυ σε γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς και όσους ασχολούνται με την υγεία.

Ο λόγος για αυτή την ανιδιοτελή προσφορά: «Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια», δήλωσε ο Νίκος Καλιανίδης στο Franken.de. Οπως ο ίδιος τόνισε, ούτως ή άλλως, τα τρόφιμα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού το μαγαζί του παραμένει κλειστό. «Γιατί να μην το παρέχω δωρεάν;» σκέφτηκε, δείχνοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη του.

Το ξενοδοχείο και οι προμηθευτές προσφέρουν επίσης βοήθεια

Η κίνησή του φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη. Ηδη έχει λάβει υποστήριξη από το γειτονικό ξενοδοχείο «Rheingold» στο Μπαϊρόιτ ενώ και μερικοί προμηθευτές του ελληνικού εστιατορίου τον στηρίζουν με φθηνότερες ή δωρεάν παραδόσεις.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν δωρεάν γεύμα από το μενού, όπως σουβλάκι, γύρο ή λαχανικά. Οι χρόνοι παραλαβής είναι από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και το βράδυ από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ο Νίκος Καλιανίδης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται τις οικονομικές δυσκολίες, αν και ο ίδιος παραδέχεται ότι θα χρειαστεί στη συνέχεια να πάρει κάποιο δάνειο.

Αρκετές είναι οι επαγγελματικές ομάδες που ρώτησαν αν μπορούν να πάρουν φαγητό από το εστιατόριο του, αλλά δυστυχώς έπρεπε να τους απογοητεύσει: «Δεν μπορώ να μαγειρέψω για όλο το Μπαϊρόιτ» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε έκκληση «Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο όλοι πρέπει να παραμείνουν μαζί».

Πηγή φωτό: Nikos Kalianidis

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button