Επικαιρότητα

Ελληνίδα βρέθηκε συμβατή δότρια με παιδί με λευχαιμία και του έσωσε τη ζωή

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό μία νεαρή κοπέλα ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα ζωής για ένα μικρό παιδί με λευχαιμία που νοσηλεύεται στο εξωτερικό.

Η νεαρή  στο άκουσμα της είδησης ότι μπορεί να σώσει το παιδί, έσπευσε να κάνει το ανθρώπινο καθήκον της και προσέφερε αιμοποιητικά κύτταρα ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανάρτηση  “Μία δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της…Μία διαφορετική χρονιά, με πολλές μεταβολές και προκλήσεις, αλλά, για εμάς, στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, γεμάτη αγάπη, ελπίδα και ευκαιρίες ζωής…

Το 2021, 59 δότες μας, 28 άνδρες και 31 γυναίκες, προσέφεραν ελπίδα σε 39 ενήλικες και 20 παιδιά που έχρηζαν μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
31 μοσχεύματα παρέμειναν στην Ελλάδα και 28 ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Η τελευταία προσφορά ζωής για το 2021 πραγματοποιήθηκε από την 173η δότρια μας, μία νεαρή κοπέλα που ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα ζωής για ένα μικρό παιδί με λευχαιμία που νοσηλεύεται στο εξωτερικό.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει χαμόγελα, αισιοδοξία, δύναμη και πολλά “τυχερά ταιριάσματα ζωής” για όσους ασθενείς τα έχουν ανάγκη!

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Αυτή η χαρμόσυνη είδηση είναι ένας ακόμη λόγος για να πάρουμε όλοι την απόφαση να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Δίνεις δείγμα από το σάλιο σου με μία μπατονέτα για να τυποποιηθεί ο ιστικός σου τύπος και μπορεί να είσαι αυτός που θα χαρίσει ζωή σε έναν συνάνθρωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button