Επικαιρότητα

Ελλείψεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Τι καταγγέλουν οι γιατροί

Χωρίς αναισθησιολόγους παραμένει το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να ταλαιπωρούνται γονείς και παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ τα προγραμματισμένα χειρουργεία μετατίθενται σε μεταγενέστερο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9 με τους υπάρχοντες γιατρούς του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά.

ΟΕΝΓΕ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Στον απόηχο αυτής της κατάστασης η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση όπου και αναδεικνύει τα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως: «Η ΟΕΝΓΕ κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει τη μεθοδευμένη προσπάθεια αποσάθρωσης της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης προς όφελος της κερδοφορίας ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (το μεγαλύτερο Παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας) έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο. Έχουν απομείνει μόνο 8 Αναισθησιολόγοι (και ακόμα ένας συνάδελφος με σοβαρά προβλήματα υγείας) με αποτέλεσμα, με απόφαση της Επιστημονικής Υπεύθυνης του τμήματος που είναι και διευθύντρια του Χειρουργικού τομέα, να αναστέλλονται από 5/9/22 και επ’ αόριστον όλες οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις όλων των ειδικοτήτων.

Και αυτό ενώ ήδη υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής, μιας αναμονής που έχει διάρκεια πολλούς μήνες ή και ολόκληρα χρόνια.

Μεθοδευμένα τα δημόσια Παιδιατρικά νοσοκομεία συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα πρακτικά να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Παιδιατρικής περίθαλψης σε υπηρεσίες «πρώτων βοηθειών», οι γονείς μικρών παιδιών εκβιάζονται και σπρώχνονται να απευθύνονται με το αζημίωτο σε ιδιωτικές κλινικές για επιβεβλημένες χειρουργικές ιατρικές πράξεις.

Κάτι που διαφαινόταν ήδη από τις αρχές 2022 με την προσπάθεια υποβάθμισης και του Παίδων Πεντέλης η οποία γίνεται με διάφορα προσχήματα (αρχικά με πρόσχημα τον εμβολιασμό, στη συνέχεια με πρόσχημα εγκατάστασης χώρων φιλοξενίας υγιών παιδιών κλπ).

Οι γιατροί του Αγία Σοφία και η ΟΕΝΓΕ απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων Αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις και την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας υποβάθμισης και συρρίκνωσης του νοσοκομείου και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της Παιδιατρικής περίθαλψης».

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button