Άρθρογραφία

Εκστρατεία ζωής από Αστυνομικό της Ημαθίας

Μαθήματα ανιδιοτέλειας παραδίδουν οι «Εθελοντές δότες μυελού των οστών Ημαθίας», μια ομάδα που δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ομάδα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Ημαθίας, Αντώνη Ιατρόπουλου, ο οποίος, όταν νόσησε το παιδί ενός συγγενικού του προσώπου με λευχαιμία, είδε τη ζωή από άλλη ματιά.

Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη

«Είδα την αγωνία, τις αβάσταχτες καταστάσεις που ζουν, αλλά και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γονείς στο Όραμα Ελπίδας και αμέσως ρώτησα τι μπορώ να κάνω. Δίνοντας μου ένα έντυπο, μου είπαν να γίνω για αρχή εγώ δότης μυελού των οστών, πράγμα που έκανα αμέσως».
Όταν επέστρεψε στη Βέροια, ήταν έντονα επηρεασμένος απ’ όλα όσα είδε, αλλά πολύ περισσότερο, ήταν αποφασισμένος να προσφέρει ό,τι μπορεί για να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη. Έτσι συζήτησε το θέμα με συναδέλφους του και τους πρότεινε να ακολουθήσουν και αυτοί το παράδειγμά του.

Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, καθώς στο πλευρό του εκτός από τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στάθηκαν αμέσως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας. Μάλιστα, έλαβαν ευχαριστήριο μήνυμα από την ίδια την πρόεδρο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πανελλαδικά που πήρε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους που νοσούν σε όλο τον κόσμο και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Βλέποντας ότι η στήριξη του κόσμου ξεπέρασε κάθε φαντασία, πέρσι το Μάρτιο προχώρησε στη δημιουργία της ομάδας «Εθελοντές δότες μυελού των οστών Ημαθίας» στο Facebook, η οποία μετρά ήδη χιλιάδες υποστηρικτές, που τους ενώνει το αίσθημα της προσφοράς.

Με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, λαμβάνουν μέρος σε διάφορες δράσεις όπως μαραθώνιους, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις, διαδίδοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της ζωής και της ανιδιοτέλειας. Στις δράσεις που καλούνται να παρευρεθούν, μοιράζουν αιτήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν κατευθείαν, αφού χρειάζεται κανείς να συμπληρώσει μόνο μερικά προσωπικά του στοιχεία και να συλλέξουν από το στόμα του σάλιο με δύο μπατονέτες.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Ιατρόπουλος, η πρωτοβουλία που γεννήθηκε στο νομό Ημαθίας έδωσε το έναυσμα ώστε να γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Χαλκίδα, τη Σητεία και την Ιεράπετρα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική αλλά πρωτίστως ελπιδοφόρα», λέει ο κ. Ιατρόπουλος που βλέπει ότι μια σκέψη του έχει ενώσει χιλιάδες ανθρώπους σε ευρύτερο πλαίσιο προσφοράς. «Τα μέλη σηκώνουν μανίκια και με αποφασιστικότητα και αλτρουισμό κάνουν ό,τι μπορούν για κάποιον που έχει ανάγκη. Πρόσφατα, για παράδειγμα, δέχτηκα δύο τηλεφωνήματα για άμεση ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια. Έτσι έγινε μία έκκληση την ομάδα στο Facebook, όπου κινητοποίηση ήταν τεράστια και καλύφθηκαν οι ανάγκες των ανθρώπων που ζήτησαν τη βοήθειά μας για τρεις μήνες. Αυτό ήταν κάτι που προσωπικά με συγκίνησε πολύ».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα Ημαθίαtoday που διανέμεται δωρεάν σε επιχειρήσεις και κατοικίες στο νομό Ημαθίας.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button