Επικαιρότητα

Εγκαίνια για την πρώτη υπερσύγχρονη παιδική χαρά για ΑμεΑ στα Τρίκαλα….

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, η πρώτη παιδική χαρά και για ΑμεΑ στα Τρίκαλα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Μπάρας και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Καταραχιάς και Ραδινού, απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συγκινημένος τόνισε τη σημασία του χαμόγελου, της προσφοράς στα παιδιά, από τους συμπολίτες που κατανοούν την προσπάθεια του Δήμου.

Στο χαμόγελο στάθηκε και η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ενώ ο κ. Στέφανος Γκολίτος, από τη δωρήτρια εταιρεία (Metallico A.E.), αναφέρθηκε με έμφαση στο ότι επιστρέφει με τον τρόπο αυτόν στην πόλη, ένα τμήμα της αγάπης των Τρικαλινών.

Η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και ώθησε τα μικρά παιδιά στο να παίζουν με πιο πολλές φωνές, να παίρνουν δωρεάν παγωτό, να συμμετέχουν στο δημιουργικό παιχνίδι του κλόουν Λέλου, υπό τους ήχους της αξεπέραστης «Λιλιπούπολης».

Η συγκεκριμένη παιδική, με όργανα και για παιδιά με αναπηρία, είναι μία από τις 35 πιστοποιημένες σε ολόκληρο τον Δήμο, με τη γενναία συνδρομή της εταιρείας. Για τον λόγο αυτόν δόθηκε και ευχαριστήρια τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο στον κ. Γκολίτο.

Η παιδική χαρά περιλαμβάνει πλήθος εγκεκριμένων, σύγχρονων οργάνων, είναι περιφραγμένη, διαθέτει οδηγίες και αριθμούς τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης, βρύση, ειδικό δάπεδο.

Επίσης, αναπλάστηκε και η πλατεία που τη φιλοξενεί, με κιόσκι που μέσω φωτοβολταϊκής στήλη, καταλήγει σε σημείο φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Πηγή
www.trikala365.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button