Επικαιρότητα

Δύσκολη η καθημερινότητα των ΑμεΑ στο Αγρίνιο

«Βροχή» παραπόνων και καταγγελιών στην Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας

Υπό κατάληψη ράμπες και πεζόδρομοι

Οι δύο όψεις του νομίσματος. «Βροχή» πέφτουν τα παράπονα στην Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας για την μη εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες του Αγρινίου, την ίδια στιγμή που φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στο Αγρίνιο, κατασκευάζουν όχημα με ηλιακή ενέργεια με το οποίο τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε σημείο, όπως παρουσίασε η «Σ» στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης 11 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης, στάθηκε στην αντίθεση αυτή και προτρέπει τον καθένα να δείξει εμπράκτως την ευαισθησία του απέναντι στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των παραπόνων παρουσιάζει καταγγελία ΑμεΑ από την Αθήνα που επισκέφθηκε πρόσφατα το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, για υπόθεσή του και δεν είχε την δυνατότητα να εισέλθει στο κτίριο. Ένα θέμα το οποίο επίσης έχει αναδείξει η «Σ».

Ειδικότερα, ο κ. Λεχουρίτης τονίζει: «ζούμε σε μια πόλη που η κοινωνική ευαισθησία δεν θα πρέπει είναι μόνο να συζητάς με την παρέα, αλλά και να το δείχνεις. Είναι αδιανόητο σε ορισμένα σημεία της πόλης που υπάρχει προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες να είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να μην μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν το πεζοδρόμιο, να κυκλοφορήσουν στον δρόμο ή ακόμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στους πεζόδρομους γιατί έχουν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα που δεν επιτρέπουν την προσβασιμότητα. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι κάποιος στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά σε ράμπα αναπήρων ή άφησε κάποιο αντικείμενο να τον προτρέπουμε να ελευθερώσει το χώρο. Οι καταγγελίες στην Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας είναι πολλές, ενώ υπάρχει και καταγγελία για την νέα είσοδο των δικαστηρίων από άτομο που ήρθε από την Αθήνα για υπόθεσή του και δεν είχε τρόπο να εισέλθει στο Μέγαρο. Χρειάστηκε ολόκληρη «επιχείρηση» για να μπει. Τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση κάθε αρχής».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Πηγή
sinidisi.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button