Επικαιρότητα

Δύο νέες ρυθμίσεις για την οικονομική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία

Δύο νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, λίγο μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πρώτον, μεταφέρονται από το 13% στο 6% τα επίπεδα του ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά μπαστούνια και τις γραφομηχανές με χαρακτήρες Braille – δύο προϊόντα που τα άτομα με αναπηρία όρασης χρησιμοποιούν καθημερινά.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνσή τους.

Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, εισάγεται διορθωτική παρέμβαση που διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία να αγοράζουν κάθε επτά χρόνια νέο αυτοκίνητο, εφόσον κλαπεί το προηγούμενο, χωρίς να καταβάλουν το τέλος ταξινόμησης.

Δηλαδή, με τη νέα ρύθμιση, σε περίπτωση κλοπής, ανεξάρτητα πλέον από το χρονικό σημείο κατά το οποίο συντελείται η κλοπή, απαλλάσσεται ο δικαιούχος από την καταβολή του αντίστοιχου τέλους ταξινόμησης, εφόσον η υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ατελώς γίνεται μετά την πάροδο επτά ετών από τότε που αγοράστηκε το όχημα που εκλάπη.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε οι πολίτες με αναπηρία να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα και ίση πρόσβαση σε όλες τις ευκαιρίες της κοινωνικής ζωής» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή
www.lifo.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button