Επικαιρότητα

«Διάβαζα από τις 5 το πρωί, πρόσεχα τα Εγγόνια μου και είχα και Άντρα Παράλυτο»

H Δέσποινα Τσικούρη, ηλικίας 82 ετών είναι η γηραιότερη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία πέρασε στο τμήμα Φιλοσοφίας. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» για τους στόχους της και την επιτυχία στις εξετάσεις

Δε σταμάτησα ποτέ τη μελέτη, πάντα έκανα μαθήματα. Έκανα Γαλλικά, Ιταλικά, Φιλοσοφία, Κοπτική-Ραπτική, Υπολογιστές, Επιμορφωτικά και πρόσεχα παράλληλα τα παιδιά και τα εγγόνια μου καθώς και άντρα παράλυτο εφτά χρόνια.

Τελείωσα το σχολείο το 1956. Τα παιδιά μου χάρηκαν και τα δυο και μου είπαν να προχωρήσω. Πήγαινα στο φροντιστήριο και οι συμμαθητές μου ήταν 17 ετών και με φώναζαν σούπερ-γιαγιά. Με υποδέχθηκαν με επιφυλακτικότητα αλλά γίναμε φίλοι στο τέλος.

Ήμουν αγχωμένη την προηγούμενη των εξετάσεων. Δεν έκλεισα μάτι. Σηκωνόμουν 5 η ώρα το πρωί και διάβαζα ως τις 9 το πρωί. Δεν κάναμε παλιά Λατινικά και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ γιατί δεν είχα ιδέα.

Κοίταξε η κόρη μου στο ίντερνετ και μου είπε «Μάμα επέρασα». Έβαλα τα κλάματα… Οι φίλοι μου γελούσαν και με περίπαιζαν, νόμιζαν ότι θα τα παρατούσα. Θα βρω σπίτι στη Λευκωσία και θα έρθω από Λεμεσό να σπουδάσω.

Δείτε όλα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» για την πορεία της και την επιτυχία στις Παγκύπριες.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button