ΆρθρογραφίαΠρόσωπα

Δημήτρης Αντωνίου: Θέλω να σας ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ γιατί σας έδωσα χαρά που δυστυχώς θα σας πάρω πίσω.

Ο κύριος Αντωνίου, σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook, την υπογραφή της εγκυκλίου για για την διευκόλυνση των μετακινήσεων ΑμεΑ στην ακτοπλοΐα ανέφερε τα εξής:

Όπως φοβόμουν… τα ‘’μικρά γράμματα’’ στην εγκύκλιο που δημοσίευσαν πρόσφατα για τις μετακινήσεις ΑΜΕΑ με επιβατικά πλοία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Πάνω κάτω έπαιξαν με τις λέξεις και μας ξεγέλασαν γιατί πολύ απλά δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα όσο αφορά το πρόβλημα που αντιμετώπισα το καλοκαίρι στην μετακίνηση μου προς θασο.

Πως το έκαναν αυτό; Η εγκύκλιος (ΑΔΑ: 73ΣΒ4653ΠΩ-7ΜΛ) που δημοσίευσαν έλεγε :
Εγκύκλιο με την οποία εμπλουτίζεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ με επιβατικό πλοίο η οποία προβλέπει πρόσβαση στα πλοία (αναβατόρια, ανελκυστήρες κτλπ) κτλπ.

Εδώ χαιρόμαστε αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω βρήκα μες την εγκύκλιο το εξής ‘’ωραίο’’. ‘’Τα επιβατικά πλοία που εκτελούν δρομολογιακές πλόες κάτω των 30 ναυτικών μιλίων , δηλαδή πλοία κατηγοριών V,VI,VII και πλοία που εκτελούν περιηγητικούς πλόες όλων των καστηγοριών, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου.’’

ΑΡΑ η εγκύκλιος αυτή αφορά την πρόσβαση σε πλοία που ΗΔΗ υποχρεούνταν από τον νόμο να έχουν πρόσβαση και όχι όλα τα υπόλοιπα για το οποία φωνάξαμε και αγωνιστήκαμε… Τα παραπάνω μου τα επιβεβαίωσε και ο άνθρωπος που ‘’έγραψε’’ την εγκύκλιο… Μου ‘’ζήτησε συγνώμη’’ αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ίσως στο μέλλον μου είπαν…

ΔΕΝ θα ξαναδημοσιεύσω φίλοι μου κάτι σχετικό με αυτό το θέμα. Σας κούρασα νομίζω… και κουράστηκα και εγώ… όχι ότι θα τα παρατήσω βέβαια,.. Αυτή τη φορά πρόσβαλαν και την νοημοσύνη μου οπότε δεν νομίζω να ησυχάσω μέχρι να δω να γίνεται πράξη το αυτονόητο. Απ’ ότι καταλαβαίνω, θα χάσω πολύ ακόμη ενέργεια και χρόνο σε αυτή την ιστορία αλλά θα το κάνω με όλη μου την καρδιά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. .

Δεν έχει νόημα η ζωή αν απλώς υπομένουμε τις αδικίες… Δεν υπάρχει ελπίδα αν δεν αγωνιζόμαστε για το πρόβλημα του διπλανού μας. Πρώτη φορά στη ζωή μου που ξέρω με σιγουριά τι θέλω να κάνω στη συνέχεια και χαίρομαι που δεν θα είμαι μόνος μου σε αυτόν τον αγώνα….

https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr/photos/a.1732848180358129/1905506769758935/?type=3&theater

 

Πηγή
ΑΜΕΑ CARE
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button