Άρθρογραφία

Δεν είναι όλες οι καραντίνες ίδιες

Μια απλή αλλά συγκινητική ανάρτηση του φωτογράφου Χάρη Παπαδημητρακόπουλου ήταν ικανή για να αναδείξει πόσο δύσκολη είναι η καραντίνα για μια οικογένεια που ζει μέσα σε μια ημιυπόγεια γκαρσονιέρα και έχει οικονομικά προβλήματα.

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία από το παράθυρο ενός ημιυπόγειου διαμερίσματος στην Καλλιθέα ο φωτογράφος Χάρης Παπαδημητρακόπουλος κατάφερε να συγκινήσει όλους τους χρήστες του facebook που έπεσαν πάνω στην ανάρτησή του η οποία μέχρι στιγμής μετρά 12,000 αντιδράσεις, 406 σχόλια και 3,400 κοινοποιήσεις.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος μέσα από την ευαίσθητη φωτογραφία του και μέσα σε λιγότερες από 100 λέξεις μπόρεσε να συνοψίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με δύο παιδιά που ζει μέσα σε ένα μικροσκοπικό, ημιυπόγειο διαμέρισμα των 28τ.μ. εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

«Δεν είναι όλες οι καραντίνες ίδιες. Οι άνθρωποι αυτοί μου επέτρεψαν να φωτογραφίσω το μοναδικό παράθυρο της ημιυπόγειας γκαρσονιέρας τους, τα είπαμε και λίγο. Το σπίτι είναι 28 τετραγωνικά, η σύζυγος δούλευε σε καφετέρια που τώρα είναι κλειστή, ο σύζυγος απολύθηκε λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η κρίση, δούλευε σε εταιρεία security και ακόμα περιμένει την αποζημίωσή του. Έχουν 2 παιδιά 3 & 9 ετών. Έχουν μία τηλεόραση παμπάλαια, δεν έχουν internet, έχουν όμως ένα κινητό τηλέφωνο, το δεύτερο είναι κομμένο. Ευτυχώς ο Δήμος τούς φέρνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά. Δεν τους έχει πάρει κανείς συνέντευξη, δεν έχουν παίξει και σε σποτάκια για το “Μένουμε σπίτι”»

Η ανταπόκριση στην ανάρτηση ήταν τόσο μεγάλη που στην συνέχεια υπήρξε και μια πολύ θετική εξέλιξη στην ιστορία καθώς υπήρξε και update στην ανάρτηση: «Πριν λίγο με ενημέρωσε ο σύζυγος πως αύριο ξαναπιάνει δουλειά, κάποιος καλός φίλος από εδώ μέσα θα τον προσλάβει. Τον ενημέρωσα για τις πολύ συγκινητικές αντιδράσεις σας, σας ευχαριστεί και σας παρακαλεί να βοηθήσετε όποιον γείτονά σας έχει ανάγκη. Σας ευχαριστώ κι εγώ».

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button