Επικαιρότητα

Δείτε πού μπορείτε να προσφέρετε σχολικά είδη και τσάντες για μαθητές άπορων οικογενειών

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ξεκίνησε.  To Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους φορείς και τις οργανώσεις οι οποίες το διάστημα αυτό μας καλούν να χαρίσουμε τις περσινές σχολικές τσάντες και τα σχολικά είδη των παιδιών που δεν χρειαζόμαστε πια, σκορπίζοντας χαμόγελα σε άπορα παιδιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος της αγοράς σχολικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύλλογος για την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια «Θεόφιλος»

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας, «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» για δεύτερη συνεχομένη χρονιά πραγματοποιεί τη δράση Bag Buddy και μας καλεί να δωρίσουμε τα σχολικά είδη και την περσινή σχολική τσάντα του παιδιού μας ώστε να την παραλάβουν παιδάκια του Οργανισμού για να μπορέσουν να πάνε και αυτά σχολείο.

Συγκεντρώνουν: Τσάντες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, γεωμετρικά όργανα, τετράδια, κασετίνες, ντοσιέ, σχολικά βοηθήματα, είδη χειροτεχνίας

Για 243 παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών!

Πού να τα στείλετε

ΑΘΗΝΑ
Μάρκου Μπότσαρη 8, Γαλάτσι, 11146,
210 881 9397
info@theophilos.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καμβουνίων 1,
Κέντρο, 54621
2310 005 726
infothess@theophilos.gr

Σύλλογος Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής Άγιος  Νεκτάριος

Ο Σύλλογος Τριτέκνων και Πολυτέκνων Αττικής Άγιος Νεκτάριος μάς καλεί να προσφέρουμε τα παλιά σχολικά είδη και τις περσινές σχολικές τσάντες των παιδιών μας για να τα δωρίσει στις οικογένειες τις οποίες υποστηρίζει.

Συγκεντρώνουν:  (Τσάντες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, γεωμετρικά όργανα, τετράδια, κασετίνες, ντοσιέ, σχολικά βοηθήματα, είδη χειροτεχνίας)

Πού να τα στείλετε:

Δαβάκη Πίνδου 24, Ραφήνα, ΤΚ 19009

2294111566- 6975688814

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Tη δράση αλληλεγγύης «Μαθητικά Καλάθια Αλληλεγγύης»  διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων», τα βιβλιοπωλεία της πόλης των Χανίων και η ομάδα Αλληλεγγύης του Συλλόγου. Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Συγκεντρώνουν:  Όλα τα είδη που κρίνονται απαραίτητα για να μπορέσει ένας μικρός μαθητής να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα συλλέγονται χαρτικά, γραφική ύλη, είδη αναγκαία για δημιουργική – καλλιτεχνική απασχόληση, τσάντες, βιβλία. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν χρησιμοποιημένες τσάντες και κασετίνες που είναι και τα πιο ακριβά σχολικά είδη. Απαραίτητος όρος να είναι καθαρά και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Όλα τα υπόλοιπα είδη πρέπει να είναι καινούργια, μη χρησιμοποιημένα.

Πού γίνεται η συλλογή των ειδών;

Τη συγκεκριμένη δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τα παρακάτω βιβλιοπωλεία, που αποτελούν χώρο συλλογής των προσφορών:
Βιβλιοεμπορική, Κύβος, Θεοδωράκη, Δίαυλος, Koukoubook, Τρενάκι, Library, Μπυράκης, Πήγασος, Γραφή.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Χανίων 697 2801167
Βιβλιοπωλεία της πόλης Ελένη Τενεκετζή 2821057790
Ομάδα Αλληλεγγύης ΣΕΠΕ Χανίων Βάσω Χαβαλεδάκη 697 4308301

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button