Επικαιρότητα

Δίπλωμα οδήγησης: Οι οδηγοί θα εξετάζονται πλέον και στις αλυσίδες

Δίπλωμα οδήγησης θα παίρνουν πλέον οι οδηγοί που θα ξέρουν πως να βάλουν αλυσίδες στο αυτοκίνητό τους, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Όπως αναφέρθηκε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο Star, δύο είναι οι σημαντικές αλλαγές που έρχονται και αφορούν την οδική συμπεριφορά.

Υπό ποιες προϋποθέσεις το δίπλωμα οδήγησης

Πρώτον, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, ετοιμάζει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν στο πορτμπαγκαζ των αυτοκινήτων αντιολισθητικές αλυσίδες, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Δεύτερον, οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να τοποθετούν αλυσίδες στα οχήματα και θα εξετάζονται πάνω σε αυτό, πριν πάρουν το δίπλωμα οδήγησης.

Στο μεταξύ, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης για την Αττική Οδό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 20 ημέρες.

Ενδέχεται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από 5 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ευρώ, αφού θα εξεταστεί εάν διέθεταν τα μηχανήματα, γιατί διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, εάν υπήρξε σχέδιο απεγκλωβισμού, αν ενημέρωσαν εγκαίρως τους οδηγούς και εάν και πότε έριξαν αλάτι στο δρόμο και τις εξόδους.

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button