Άρθρογραφία

Γονιέ, το ξύλο που ρίχνεις στο παιδί σου «για να μάθει» δεν βγήκε από τον παράδεισο

Κάποιοι γονείς όταν ήταν παιδιά υπέστησαν κάποια μορφή κακοποίησης και αυτή η συμπεριφορά, τους είναι γνώριμη και αυτήν εφαρμόζουν στα δικά τους παιδιά !

Έτσι αναπαράγεται η βία ως μέθοδος συνετισμού των » ανυπάκουων » παιδιών που παραβιάζουν τις εντολές που θέτουν οι » σοφοί και μορφωμένοι γονείς » !!!

Το ξύλο ήταν πριν από χρόνια μέθοδος της «μαύρης παιδαγωγικής» για συνετισμό των ανυπάκουων παιδιών .

Η κακοποιητική αυτή μέθοδος έχει σταματήσει από τους γονείς στα παιδιά ώς αντιπαιδαγωγική, εκτός από λίγες περιπτώσεις γονέων που δυστυχώς εξακολουθούν να χτυπούν τα παιδιά τους ή να τραβούν μαλλιά και αυτιά .

Οι νομοθέτες λοιπόν αναγκάστηκαν να θεσπίσουν νόμο για τους γονείς και εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να εφαρμόζουν βία στα παιδιά.

“Το ξύλο,το χαστούκι, η τιμωρία ,το τράβηγμα των αυτιών και μαλλιών θεωρείται σωματική κακοποίηση και απαγορεύεται με το νόμο Ν.3500/06 άρθρο 4”

Οι γονείς δεν θα έπρεπε όμως να χρειάζονται νόμους, για να μεγαλώνουν χωρίς βία και φόβο τα παιδιά τους Θα έπρεπε να μπαίνουν στη θέση των “αγαπημένων” τους παιδιών και να νιώσουν όπως νιώθουν εκείνα, εκείνη τη στιγμή .

Το χαστούκι είναι ταπείνωση της αξιοπρέπειας.

Παιδιά που κακοποιούνται γίνονται προβληματικοί ενήλικες, γεμάτοι φοβίες, ανασφάλειες και χωρίς αυτοεκτίμηση. Λυπάμαι όλα αυτά τα παιδιά που θα έχουν παιδικά τραύματα που τους τα δημιουργούν τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή τους, που αντί να εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό, πληγώνουν τα παιδιά τους .

Αυτοί οι γονείς θέλουμε να είμαστε; Γονείς που ασκούμε βία στα παιδιά μας ; Θέλουμε να μεγαλώνουμε παιδιά που μας φοβούνται;

Αν αυτοί οι γονείς θέλουμε να είμαστε, να μην αναρωτιώμαστε για τις συμπεριφορές των παιδιών μας και τη σχέση που θα έχουν μαζί μας όταν δεν θα τους προκαλούμε φόβο ! Το ξύλο δεν αποτελεί παιδαγωγικό μέσο. Ο φόβος δεν αφήνει χώρο για αγάπη.

Βούλα Γκάντσιου

Εκπαιδεύτρια Γονέων Θετικής Διαπαιδαγώγησης & Attachment Parenting Internationa

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button