ΠρόσωπαΥγεία

Γιατρός παράδειγμα – Έπαθε έμφραγμα στο χειρουργείο αλλά … συνέχισε τη δουλειά του !

Μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι έκανε και το τελευταίο ράμμα, μπήκε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική

Ένα μάθημα υψηλού ήθους, τιμώντας με κίνδυνο τη δική του ζωή τον όρκο του Ιπποκράτη, έδωσε γιατρός του Ηρακλείου. Την ώρα που χειρουργούσε υπέστη έμφραγμα και αρνήθηκε να εγκαταλείψει την ασθενή του πριν ολοκληρώσει την επέμβαση. Μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι έκανε και το τελευταίο ράμμα, μπήκε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου στο “Ασκληπιείο” κατά τη διάρκεια καισαρικής και με υπεύθυνο γιατρό τον εδώ και 50 χρόνια μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιάννη Παχάκη. Την ώρα που ο κ. Παχάκης έπρεπε να κάνει ράμματα στη γυναίκα που γέννησε ένα υγιές παιδί, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και οξύ πόνο στο στήθος.

Ενώ οι συνάδελφοι του, είπαν να αναλάβει άλλος την επέμβαση και ο ίδιος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, εκείνος αρνήθηκε και έμεινε για περίπου μια ώρα μέσα στην αίθουσα, μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του και να σιγουρευτεί ότι όλα πάνε καλά με τη γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί διέγνωσαν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και υπεβλήθη σε επέμβαση με μπαλονάκι και 3 στεντ. Ο Γιάννης Παχάκης νοσηλεύθηκε για 8 ήμερες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Πηγή
www.cretalive.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button