Επικαιρότητα

Βρέθηκε συμβατός δότης με βρέφος – Ο πιο μικρός ασθενής της χώρας τα κατάφερε!

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό δύο νεαροί δότες, μία κοπέλα και ένα αγόρι, προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε δύο παιδιά με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που νοσηλεύονται στην Ελλάδα: ένα παιδάκι σχολικής ηλικίας και ένα βρέφος, που μέχρι στιγμής αποτελεί τον πιο μικρό ασθενή που έλαβε μόσχευμα από δότη!

Όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση “Ελπίδα είναι… τα παιδιά! Ελπίδα είναι… η ανιδιοτελής προσφορά ζωής! Μία εβδομάδα, λοιπόν, πλημμυρισμένη από ατελείωτη ελπίδα… Δύο νεαροί δότες, μία κοπέλα και ένα αγόρι, προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε δύο παιδιά με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που νοσηλεύονται στην Ελλάδα: ένα παιδάκι σχολικής ηλικίας και ένα βρέφος, που μέχρι στιγμής αποτελεί τον πιο μικρό ασθενή που έλαβε μόσχευμα από δότη μας! Η ελπίδα είναι η πιο ισχυρή δύναμη...”

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Αυτή η χαρμόσυνη είδηση είναι ένας ακόμη λόγος για να πάρουμε όλοι την απόφαση να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Δίνεις δείγμα από το σάλιο σου με μία μπατονέτα για να τυποποιηθεί ο ιστικός σου τύπος και μπορεί να είσαι αυτός που θα χαρίσει ζωή σε έναν συνάνθρωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button