Επικαιρότητα

“Βράζουν” τα σχολεία από τα κρούσματα – 6.682 παιδιά θετικά σε μια εβδομάδα

Συγκεκριμένα, από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 6.682 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% του συνόλου των κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μείωση της τάξεως του 7,41% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

ΜΑΚΡΗ: «ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία είχαν στη Βουλή Ζέτα Μακρή και Νίκος Φίλης με την υφυπουργό Παιδείας να κάνει λόγο για μικρό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η κ. Μακρή από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου υπήρξαν 37.778 κρούσματα σε ηλικίες από 4 -18 ετών, εκ των οποίων προκύπτει ότι μόνο 6.924 ή ποσοστό 18,3%,συνδέεται με μαθητικές δραστηριότητες, σημειώνοντας ότι στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό είναι 0,48%.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόνο το 0,2 % των 80.000 σχολικών τμημάτων είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων.

“ΒΟΛΕΣ” ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΥΣ” ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Για έλλειψη ενσυναίσθησης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή ιχνηλάτηση στα σχολεία, ενώ -όπως είπε- περίπου 200.000 παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες με 25-27 μαθητές.

«Έχετε πετάξει λευκή πετσέτα αφήνοντας τα παιδιά στο έλεος της καλής θέλησης των γονέων και των εκπαιδευτικών», είπε και επιτέθηκε στον επίκουρος καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, λέγοντας ότι «με Μαγιορκίνη, ψέματα και επιστημονική αναξιότητα, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία».

Η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ;

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας τόνισαν στο Ιnfokids.gr ότι επί του παρόντος δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα κλεισίματος των σχολείων λόγω κρουσμάτων. Μάλιστα όπως τονίστηκε  οι φόβοι ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα εκτροχίαζε την δια ζώσης μάθηση έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό αβάσιμοι.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, που ερωτηθείσα για τον αν πλησιάζει η επιστροφή της τηλεκπαίδευσης και το κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε  πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κλείσιμο των σχολείων και όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης φροντίζουν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button