Επικαιρότητα

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Κατέθεσε ανωμοτί ως ύποπτος ο παππούς – Πώς εξελίσσονται οι έρευνες

Ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για ανωμοτί κατάθεση βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο παππούς του 8χρονου παιδιού που έπεσε θύμα βιασμού.

Ο παππούς του παιδιού αντιμετωπίζεται – σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, ως ύποπτος για κατηγορούμενος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας του νησιού ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε παραγγελία για τη λήψη καταθέσεως από εκείνον.

Ο παππούς κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού και αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση επισημαίνοντας τόσο ο ίδιος όσο και σε καταθέσεις τους η σύζυγος του, η κόρη του αλλά και τα άλλα δύο παιδιά ότι έχει αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή τους και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

Τι ισχυρίστηκε – Ποιον θεωρεί ύποπτο

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο παππούς στην ανωμοτί κατάθεσή του πιθανολόγησε δράστης είναι ο σύντροφος της κόρης του, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για το ίδιο του το παιδί. Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατεθεί στον ναυτικό πατέρα τους.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατάθεση χωρίς όρκο όσο και οι ένορκες καταθέσεις που έχουν ληφθεί θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ενημερώθηκε πλήρως για τα στοιχεία της δικογραφίας και παρήγγειλε, νέες ανακριτικές πράξεις.

Συμπληρωματική έρευνα από τον ιατροδικαστή

Σημειώνεται επίσης πως κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ιατροδικαστή θα διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Υπενθυμίζεται πως από την ιατροδικαστική εξέταση των υπολοίπων παιδιών δε βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.
Σε ό,τι αφορά στο 8χρονο παιδί ο ιατροδικαστής παρέδωσε αρμοδίως αναλυτική έκθεση περιγραφής των ευρημάτων στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεώς τους χωρίς να προκύπτει με βεβαιότητα σεξουαλική κακοποίηση.

Επιπρόσθετα, η παιδοψυχολόγος έχει καταλήξει, ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψη του στην ηλικία των 3,5 ετών.
Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» αξιολογείται η πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών του 8χρονου παιδιού να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί ο παππούς του.

Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τη στεναχώρια τους για το γεγονός ότι δε βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός αλλά τους αγαπά και απέκλεισαν οιαδήποτε υποψία για τέλεση αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογενείας.

Πηγή
www.ethnos.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button