Επικαιρότητα

Αύριο Τετάρτη 03/10 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών η εκπληκτική ταινία “Επιστροφή Στην Κορυφή”

Η απίστευτη, εμπνευστική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: του βουνού που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και δεν έπαψε να το επισκέπτεται, μετά τον τραυματισμό του, στα όνειρά του.

Σε συνεργασία με το CineDoc, παρουσία συντελεστών

ΕΛΛΑΔΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 96′ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Λεωνίδας, ένας πανκ ροκ 33χρονος που ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θέλει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου με την βοήθεια των φίλων του. O Λεωνίδας, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία 7 χρόνια, είναι ο μόνος που έχει ανέβει ξανά στην κορυφή. Αυτή θα είναι σίγουρα η πιο πανκ ροκ ανάβαση της ζωής τους.

Το ντοκιμαντέρ του Στρατή Χατζηελενούδα ακολουθεί και καταγράφει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το αιθέριο βουνό και το όνειρο, έστω και περιστασιακής, υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stratis Chatzielenoudas
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bazil Christodoulou
ΜΟΥΣΙΚΗ: Vodka Juniors
ΜΟΝΤΑZ: Giorgos Zafeiris
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ioanna Peteinaraki

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:
– Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Institut Français d’Athènes – Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Μετά την προβολή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρωταγωνιστή, Λεωνίδα & τον σκηνοθέτη, Στρατή Χατζηελενούδα.
– Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Danaos Cinema

Τιμή εισιτηρίου για το Γαλλικό Ινστιτούτο και τον Κινηματογράφο Δαναό είναι 6 ευρώ (Αθήνα)

Οι προβολές θα γίνουν στα Ελληνικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε Άτομα με Αναπηρία.

STRATIS CHATZIELENOUDAS
Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου μένει και εργάζεται ώς σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Back to the top

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button