Επικαιρότητα

Αυτή είναι η 16χρονη Κοραλία που έφτιαξε και μοίρασε χιλιάδες μάσκες σε νοσοκομεία

Σε μία ευαίσθητη και μεγαλόψυχη πρωτοβουλία προχώρησε με τη έξαρση του κορωνοϊού η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη, μία πρωτοβουλία η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που την τίμησε για αυτό.

Η Κοραλία εμπνεύστηκε το «Greek Mask Project» που εφοδίασε μάσκες προστασίας νοσοκομεία, γηροκομεία, ακόμη και μουσεία και το αεροδρόμιο, αλλά και το Λιμενικό Σώμα.

«Η σκέψη ξεκίνησε από την καραντίνα με τα σκηνικά που έβλεπα από τα νοσοκομεία. Έτσι, τις σχεδίασα για να τις προσφέρω στα νοσοκομεία», ανέφερε η Κοραλία, μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρωτοβουλία της.

Η μαθήτρια εξήγησε πως σχεδίασε η ίδια τις μάσκες και συνεργάστηκε με έναν Έλληνα γραφίστα κι έναν παραγωγό, προκειμένου όλες οι μάσκες να είναι ελληνικής προέλευσης. Όπως αποκάλυψε, μέχρι στιγμής στα νοσοκομεία έχει προσφέρει περίπου 1500 με 2000 μάσκες και άλλες 300 ανά δωρεά.

«Η προμήθεια των μασκών γινόταν αναλόγως με το ποιος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή. Παραδείγματος χάρη, το καλοκαίρι στην πρώτη γραμμή βρισκόταν ο τουρισμός. Έδωσα, λοιπόν, κάποιες μάσκες στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε ξενοδοχεία, ακόμη και στο αεροδρόμιο. Τώρα επανέρχεται η ανάγκη στα νοσοκομεία», σημείωσε η Κοραλία.

Τέλος, όσον αφορά το κόστος, ανέφερε ότι αρχικά το κόστος ήταν όλο δικό της, ωστόσο προσφέρθηκαν αργότερα άνθρωποι τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας να κάνουν δωρεές.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button