Επικαιρότητα

Αυτή είναι η απάντηση του παιδικού σταθμού για τη 2χρονη που ξέχασαν μέσα στο σχολικό για 4 ώρες

Τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης προκάλεσε το περιστατικό αμέλειας που είδε το φως της δημοσιότητας όταν ένα 2χρονο κοριτσάκι έμεινε ξεχασμένο επί τέσσερις ώρες μέσα στο σχολικό του παιδικού σταθμού. 

ΠΩΣ Η 2ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ

Όλα ξεκίνησαν όταν, χθες το πρωί, το σχολικό λεωφορείο παρέδωσε τα νήπια στον παιδικό σταθμό στην Βάρκιζα με τον οδηγό στην συνέχεια να επιστρέφει σπίτι του. Ωστόσο κατά την διαδικασία αυτή κανείς δεν πρόσεξε ότι μέσα στο λεωφορείο είχε αποκοιμηθεί το δίχρονο κοριτσάκι.

Ο οδηγός πήγε στο σπίτι του ενώ το κοριτσάκι δεν αναζήτησε κανένας από τον παιδικό σταθμό κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάποια στιγμή το άτυχο κοριτσάκι ξύπνησε και αντιλήφθηκε πως είναι κλειδωμένο την ώρα μάλιστα που η ζέστη και τα κλειστά παράθυρα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα εντός του σχολικού λεωφορείου.

Περίπου τέσσερις ώρες μετά, στις 12:00 και ενώ το νήπιο έκλαιγε και ούρλιαζε, μία γυναίκα αντιλήφθηκε τις φωνές του και κάλεσε την αστυνομία. Τότε ειδοποιήθηκε ο οδηγός και εν τέλει απεγκλώβισαν το δίχρονο κοριτσάκι. Οι γονείς ειδοποιήθηκαν αμέσως, οι οποίοι υπέβαλλαν μήνυση κατά του οδηγού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Από την ώρα που έγινε γνωστό το περιστατικό γονείς -τα παιδιά των οποίων πηγαίνουν στο συγκεκριμένο βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό- ζητούν εξηγήσεις από τους υπεύθυνους γιατί δεν πληροφορήθηκαν για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Χθες αργά το βράδυ η διεύθυνση του βρεφονηπιακού σταθμού ενημέρωσε μέσω email τους γονείς των παιδιών για το περιστατικό και το notiareport.gr το παραθέτει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή “Ένα ανθρώπινο λάθος ταλαιπώρησε ένα λιλιπούτειο αστεράκι μας με ευτυχώς αίσιο τέλος.”

ενώ ως προς την δικαιολόγηση του συμβάν περιορίστηκαν στα εξής λόγια “Γιατί όσο καλά σχεδιασμένες και να είναι οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα προσέλευσης ενός σχολείου, όσο φιλότιμοι και καλόβουλοι να είναι οι συνάδελφοι, το ανθρώπινο λάθος δυστυχώς αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο”.

ΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπημένοι γονείς του σχολείου μας,

Η χρονιά μας ξεκίνησε πολύ δημιουργικά με πολλή όρεξη, μεράκι και πάνω από όλα αγάπη για τα παιδιά μας!

Μαζί ξεκινήσαμε και δεσμευτήκαμε να δουλεύουμε καθημερινά ώστε τα παιδιά μας να έρχονται χαρούμενα, να μαθαίνουν παίζοντας και να τα καμαρώνουμε να εξελίσσονται και να ανθίζουν.

Όλοι εσείς οι γονείς που μας γνωρίσατε από κοντά και μας επιλέξατε νιώσατε το πάθος για τη δουλειά μας και την καθημερινή μας προσπάθεια να προσφέρουμε στα παιδιά μας όχι μόνο την φροντίδα και την αγάπη αλλά και κομμάτι της ψυχής μας.

Γιατί την ψυχή μας δίνουμε καθημερινά και τα αγκαλιάζουμε κάθε πρωί για να μαλακώσει η καρδούλα τους που σας αποχωρίζονται, και τρώμε μαζί τους και κάνουμε μάθημα και είμαστε εκεί για να μαθαίνουμε μαζί πως να μοιραζόμαστε, να εκφραζόμαστε, να κλαίμε, να γελάμε.

Και οργανώνουμε το πρόγραμμά μας και τη ρουτίνα μας έτσι ώστε να παρέχουμε το καλύτερο στα παιδιά μας.

Ακόμα όμως και αν δίνουμε την ψυχή μας μερικές φορές ατυχή δυσάρεστα γεγονότα αμαυρώνουν και την καλύτερη προσπάθεια και αφήνουν δικαιολογημένη πίκρα και ανασφάλεια. Ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός συνέβη και στο σχολείο μας.

Γιατί όσο καλά σχεδιασμένες και να είναι οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα προσέλευσης ενός σχολείου, όσο φιλότιμοι και καλόβουλοι να είναι οι συνάδελφοι, το ανθρώπινο λάθος δυστυχώς αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο.

Ένα τέτοιο ανθρώπινο λάθος ταλαιπώρησε ένα λιλιπούτειο αστεράκι μας με ευτυχώς αίσιο τέλος.

Με την επικοινωνία μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή λύπη μας για το ατυχές συμβάν που έγινε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και την αναστάτωση που προκλήθηκε σε όλους μας.

Το σχολείο μας εκτιμά και στηρίζει τους συνεργάτες του αλλά καθώς φροντίζει πρωτίστως για την ασφάλεια και την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας οφείλει να αναγνωρίσει τις ανεπιθύμητες συνέπειες του ανθρώπινου λάθους και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών όσων έχουν εμπλακεί στο συμβάν αυτό.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που γνωρίζετε δηλαδή διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον υγειονομικά ασφαλές εμπλουτισμένο από δίγλωσσα εκπαιδευτικά ερεθίσματα, με ολιγομελή τμήματα και ευσυνείδητους παιδαγωγούς.

Η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της είναι στη διάθεσή σας για ατομικές συναντήσεις κατόπιν συνεννόησης για ορισμού ραντεβού τηρώντας τους όλους τους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Πηγή
www.infokids.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button