Άρθρογραφία

Αρχίζουν τα σχολεία! Είμαστε έτοιμοι;

Βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που θα πρέπει να βρει παιδιά και γονείς γεμάτους διάθεση και ενέργεια να ξεκινήσουν δυναμικά και να ανταπεξέλθουν ξανά σε μία ακόμα απαιτητική χρονιά. Πέρα από όλα όσα θα διδαχθούν τα παιδιά στο σχολείο, θα πρέπει να ενημερωθούν και για την αναγκαιότητα των σωστών διατροφικών συνηθειών που θα πρέπει να ακολουθούν. Ενημερώνουμε τα παιδιά μας, αλλά πάνω από όλα γινόμαστε εμείς τα καλύτερα πρότυπα γι’ αυτά.

Ας δούμε λοιπόν κάποια tips για μικρούς και μεγάλους!

  • Δεν φεύγουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς πρωινό! Γάλα με δημητριακά, φρυγανιές με μέλι, κουλούρι με τυρί είναι κάποιες από τις πολλές  επιλογές πρωινού. Ας διαλέξουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά.
  • Προετοιμάζει ο καθένας το κολατσιό του. Καλή ιδέα είναι ακόμα και να αφήσουμε το παιδί να το προετοιμάσει μόνο του. Μπορεί να περιλαμβάνει τοστ, κουλούρι, κριτσίνια, ακόμα και κάποιο σπιτικό κέικ, που θα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από τα τυποποιημένα, αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα του κυλικίου. Απαραίτητα είναι και τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα που μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ωμούς ξηρούς καρπούς,
  • Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό! Δεν το πίνουμε μόνο όταν διψάμε αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ώστε να ενυδατώνουμε επαρκώς τον οργανισμό μας.
  • Αποφεύγουμε τυποποιημένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά και θα μας προσφέρουν μόνο θερμίδες και λιπαρά.
  • Φροντίζουμε να καταναλώνουμε ένα μικρό σνακ ανά 3 ώρες, ώστε να αποφύγουμε τυχόν υπογλυκαιμίες που θα μας δημιουργήσουν κόπωση και αδιαθεσία.
  • Δεν ξεχνάμε να αθλούμαστε και να κοιμόμαστε καλά!
Δεν επιβάλουμε στα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες, τους τις διδάσκουμε με σκοπό σιγά σιγά να τα μυήσουμε σ΄αυτές! Φροντίζουμε πρώτα από όλα εμείς το σώμα μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το κάνουν και τα παιδιά μας. Καλή σχολική χρονιά!

Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη

Πηγή
www.nutritheories.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button