Επικαιρότητα

Αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος της Energa με ποσοστό αναπηρίας 67% !!!

Έκπληκτοι δηλώνουν  γνωστοί ποινικολόγοι μετα την είδηση οτι ο Άρης (Αριστείδης) Φλώρος, που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση Energa – Hellas Power, αποφυκακίστηκε.

O Αριστείδης (Άρης) Φλώρος, ένας από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα και εξ αυτού έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισής του και πέρασε την πύλη εξόδου της φυλακής κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους. Πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας εξάλλου, ο Φλώρος κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το προηγούμενο διάστημα, ο 39χρονος είχε καταθέσει αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει δεκτές. Η τελευταία απερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο.

Στις αρχές του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα τον Φλώρο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του, μολονότι κρίθηκαν ένοχοι για τα ίδια αδικήματα, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους.

Στον Βασίλη Μηλιώνη, για παράδειγμα, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, ωστόσο του δόθηκε αναστολή με όρους. Πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2018 ο Αρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον Φλώρο ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Πηγή
http://www.mononews.gr/
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button