Άρθρογραφία

«Αορείτες»: Η μοναδική σχολή Κρητικών Παραδοσιακών Χορών στην Ελλάδα για παιδιά και με αναπηρίες

Οι «Αορείτες» σχολές χορού Λεμονάκη είναι η πρώτη σχολή στη Kρήτη αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο Κρητικών Παραδοσιακών Χορών μόνο για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.

Για ολα τα παιδια χωρις διακρισεις και αποκλίσεις. Για παιδια με νοητικές η κινητικες δυσκολίες, για παιδιά με προβλήματα ακοής, για παιδιά αυτιστικα. Φυσικα και για παιδιά που δεν παρουσιάζουν κανενα πρόβλημα υγείας.

Οι Αορείτες σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας, παιδαγωγούς και ειδικούς παιδαγωγούς, διδασκαλίας και στη νοηματική για το χορό, με νεες καινοτόμες μεθόδους παρέχουν στα παιδιά την ασφάλεια προστασία και συνεχή εκπαίδευση.

Ιδρυτές των σχολών είναι ο Μιχάλης και η Ζωή Λεμονάκη. Όραμα τους είναι να αναδείξουν και να προβάλλουν την ιστορία και την τέχνη του Κρητικού χορού.

Στη σχολή λειτουργούν τμήματα για παιδιά 4 εως 12 ετων, τμηματα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και τμηματα για συμβουλευτική γονέων με τη ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Σβολιαντοπούλου.

Ο Μιχάλης και η Ζωή πιστεύουν ότι όλοι εχουμε το δικαιωμα να απολαμβανουμε τεχνες οπως το χορό και γι αυτό στόχος τους μεσα από αυτο το νεο εγχείρημα τους ειναι η αποστιγματοποίηση της διαφορετικότητας, η αποδοχή και η ένωση όλων των παιδιών.

Σχολή χορού

Ευαγγελίας Φραγκάκη 12, Ηράκλειο και στον Κρουσώνα

2811118586 – 6940167679

https://www.aoreites.gr 

info@aoreites.gr

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button