Επικαιρότητα

Ανόητοι οδηγοί συνεχίζουν να φράζουν τις ΛΕΑ

Την ώρα που καιγόταν η Αττική και τα πυροσβεστικά οχήματα έτρεχαν να προλάβουν τη φωτιά τη Βαρυμπόμπη, μερίδα οδηγών είχε μπλοκάρει τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης…

Τις τελευταίες ώρες η χώρα μας περνά πολύ δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας των εστιών φωτιάς που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα μέρη όπως η Ρόδος, η Εύβοια η Αττική κ.ά. Όπως είδαμε και βιώσαμε όλοι μας, το καταπράσινο και γεμάτο ζωή δάσος της Βαρυμπόμπης σχεδόν «πέθανε», παρασύροντας μαζί του και τις ζωές εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Ένας μέρος, ελάχιστα δίπλα ακόμα και από το κέντρο της Πρωτεύουσας, που καθημερινά χρησιμοποιούσαν οι πολίτες για την βόλτα τους, για να έρθουν σε επαφή με τη φύση, πλέον δεν υπάρχει. Δυστυχώς οι εικόνες άλλαξαν, το πράσινο έδωσε τη θέση του στο μαύρο και τη στάχτη και όλοι προσπαθούμε να βρούμε τι έφτιαξε και φτάσαμε ως εδώ. Όποια δικαιολογία και να υπάρξει αυτό που είχαμε δεν θα το έχουμε, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες.

Το ευτυχές είναι πως δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, ωστόσο οι πληγές από τις περιουσίες που χάθηκαν μαζί και το φυσικό κάλλος είναι τεράστιες. Όλοι είδαμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, η αστυνομία, οι πιλότους ελικοπτέρων και αεροπλάνων που δεν σταμάτησαν λεπτό να ρίχνουν τόνους νερού για να περιορίσουν τη φωτιά αλλά και όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν.

Σίγουρα θα μπορούσε η καταστροφή να είναι μεγαλύτερη ή ακόμα και… μικρότερη. Γιατί όπως θα δείτε, από εικόνες και video που δημοσιεύει το Newsauto, μερίδα ανεγκέφαλων οδηγών εμπόδισε το τιτάνιο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σβήσει στην ώρα της την φωτιά.

Τους έκλειναν το δρόμο…

Για να γίνω πιο κατανοητός με απλά ελληνικά, την ώρα που η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της, τα οχήματα της Πυροσβεστικής έτρεχαν να προλάβουν για να περιορίσουν το μέγεθος ακολουθώντας το δρόμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Βαρυμπόμπη έπρεπε να κινηθούν από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, γνωστή και ως… ΛΕΑ.

Ωστόσο οι οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο ή καλύτερα χωρίς τους ανεγκέφαλους οδηγούς, που σκεπτόμενοι πονηρά και βλέποντας κίνηση μπήκαν στη ΛΕΑ για να γλιτώσουν λίγα λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπλοκάρουν τα οχήματα και να καθυστερήσουν να προσεγγίσουν το σημείο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Έτσι λοιπόν για μία απόσταση 5-10 λεπτών ο χρόνος αυξήθηκε στη μισή ώρα και παραπάνω, κάτι που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο ζωτικής σημασίας ήταν αυτά τα λεπτά αλλά και τι θα μπορούσε να σωθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο πρόβλημα της ΛΕΑ, η ίδια η Τροχαία έχει βγει και βεβαιώνει παραβάσεις, παίρνοντας ταυτόχρονα το δίπλωμα των οδηγών για δύο μήνες. Δυστυχώς όμως οι εγκληματίες οδηγοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τέτοιους οδηγούς, που σε βάρος του συνόλου προσπαθούν να… κλέψουν λίγα μέτρα, να το παίξουν πονηροί και να γλιτώσουν λίγα λεπτά ή και… δευτερόλεπτα προκειμένου να βρεθούν στον προορισμό τους.

Δείτε και το σχετικό video…

Παράνομοι και χωρίς συνέπειες

Όπως αποδείχτηκε, η κίνηση των συγκεκριμένων οδηγών να κινηθούν στη ΛΕΑ ήταν καταστροφική. Το δυσάρεστο είναι πως όποιον από αυτούς που παρανόμησαν και να ρωτήσεις ίσως να συνεχίσουν να σφυρίζουν ανέμελα σα να μη συνέβη τίποτα. Μην αμφιβάλλετε πως αυτοί οι… κουτοπόνηροι οδηγοί μπορεί να είναι και οι ίδιοι που σε συζητήσεις φίλων ή και αναρτήσεων στα social media μπορεί να «κράζουν» την Πυροσβεστική για… καθυστερήσεις στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά!

Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να μιλήσουμε για έλλειψη οδηγικής παιδείας καθώς μία μερίδα οδηγών αδυνατεί να καταλάβει ή να τηρήσει τον ΚΟΚ. Ωστόσο, από τη μία εμείς, οι ίδιοι οι οδηγοί πρέπει επιτέλους να βάλουμε μυαλό, να τηρούμε τους κανόνες και να σκεφτόμαστε και από την άλλη η ίδια η Τροχαία ας πράξει το αυτονόητο και ιδίως σε παραβάσεις επικίνδυνες που μπορεί να κρίνουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές…

Σε κάθε περίπτωση πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε, να βάλουμε μυαλό και να σταματήσουμε να φορτώνουμε πάντα τα προβλήματα στους άλλους, σφυρίζοντας κλέφτικα

Πηγή
www.newsauto.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button