Επικαιρότητα

Ανησυχία για τη λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Προβληματισμό προκαλεί στα ανώτερα κλιμάκια του ΕΣΥ το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, από τον Σεπτέμβριο, χωρίς το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί κατά της CoViD-19.

Με έγγραφο που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής ζητεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι που ενδεχομένως θα προκύψουν στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων:

“Λαμβάνοντας υπόψη τις εβδομαδιαίες αναφορές ανεμβολίαστου προσωπικού που περιέχονται στην Υπηρεσία μας, καλείσθε όπως αποστείλετε ολοκληρωμένο σχέδιο του Φορέα ευθύνης σας για εκτίμηση λειτουργίας (και κινδύνων/”τρωτοτήτων” – Risk Assessment)“, επισημαίνεται – μεταξύ άλλων – στο έγγραφο, που παρατίθεται πιο κάτω.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές (συγχωνεύσεις κλινικών, περικοπές χειρουργείων) και να αξιολογηθεί εάν η αναστολή καθηκόντων του προσωπικού, από την 1η Σεπτεμβρίου, εγκυμονεί κινδύνους λειτουργίας.

Καταγραφή

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ακόμη δεν έχει γίνει η καταγραφή του ανεμβολίαστου προσωπικού και δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια για την αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, το οποίο θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για πρόσληψή του στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, και στις προνοιακές μονάδες (ο νόμος άρχεται 16/8/2021) με τρίμηνες συμβάσεις”, εκτιμά το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “η επιμονή της κυβέρνησης στον νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς. Μονόδρομος είναι για την κυβέρνηση η αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού“.

Πηγή
www.iatronet.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button