Επικαιρότητα

Ανέγερση κλειστού σταδίου για ΑμεΑ αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου για τον αθλητισμό

Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων, όπως και η αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Η ανέγερση κλειστού σταδίου για άτομα με αναπηρία αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά καθώς και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα και της γενικής γραμματέως Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυς Λοΐζου, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, εν όψει και της Ολυμπιακής χρονιάς του 2020.

Μετά τη σύσκεψη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, είχαμε με τον κ. Μαυρωτά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική για τον αθλητισμό».

Όπως είπε, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε έξι σημεία, τα οποία και παρέθεσε ως εξής:

  • «Άμεσα προχωρούμε στην κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία.
  • Προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
  • Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας.
  • Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες.
  • Και βέβαια η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων παιχνιδιών.
  • Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας».
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button