Επικαιρότητα

Αθήνα: Με εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις σε οδηγούς έκλεισε το 2018 – Περισσότερες από 5.000 για αντικοινωνική στάθμευση

Οι κάτοικοι των Αθηνών έχουν καταστήσει με την -οδική και όχι μόνο- συμπεριφορά τους την πόλη μη φιλική προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στις 50 ανήλθαν, τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2019, στην Αθήνα, οι κλήσεις που έχει δώσει η Δημοτική Αστυνομία σε οδηγούς για αντικοινωνική στάθμευση, ενώ για τον ίδιο λόγο το 2018 πιστοποιήθηκαν συνολικά 5.056 παραβιάσεις.

Οι κάτοικοι των Αθηνών έχουν καταστήσει με την -οδική και όχι μόνο- συμπεριφορά τους την πόλη μη φιλική προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Άλλωστε αρκεί μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, για να το διαπιστώσει κάποιος. Συχνά-πυκνά, συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα βρίσκονται αντιμέτωπα με αυτοκίνητα ή μηχανές σταθμευμένες σε πεζοδρόμια και μπροστά σε ράμπες.

Οι 50 κλήσεις που έχουν δοθεί έως τις 08 Ιανουαρίου 2019 σε οδηγούς που έχουν παρκάρει μπροστά από τις ράμπες των ΑμΕΑ επιβεβαιώνει το γεγονός αυτό.

Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέα Βαρελά, ο οποίος επισημαίνει ότι, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του φαινομένου, χρειάζονται πλέον πιο δραστικά μέτρα.

Ως ένα από αυτά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρελά, είναι το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ανιχνευτή ο οποίος θα τοποθετηθεί επί του οδοστρώματος και θα ειδοποιεί την Δημοτική Αστυνομία σε πραγματικό χρόνο όταν ένας οδηγός επιχειρεί να σταθμεύσει το όχημά του σε ράμπα των ΑμΕΑ.

Συνολικά, το 2018 ξεπέρασαν τις 400.000 οι κλήσεις για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της παράνομης και ελεγχόμενης στάθμευσης.

Πηγή
athina984.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button