“Αγκαλιάστε και αποδεχθείτε τα παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση”: Το μήνυμα της μαμάς του Δημητράκη
Η Μαρία Τούβα, μαμά του υπέροχου 4χρονου Δημητράκη, που έχει εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικής Παράλυσης στέλνει για ακόμη μια φορά μήνυμα ενθάρρυνσης στους γονείς παιδιών ΑμεΑ αλλά και αποδοχής σε όλους εμάς.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι απαραίτητο να σεβόμαστε να μην περιθωριοποιούμε τα άτομα ΑμεΑ και φυσικά να στηρίζουμε ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης. 4 χρόνια ζώντας και μαθαίνοντας τον όρο «ομπρέλα»,εγκεφαλική παράλυση, σπαστική τετραπληγία, μέσα απο τη ζωή του Δημήτρη μας.
Η απόκτηση ενός παιδιού με κινητική αναπηρία είναι ένα από τα προβλήματα που θα κλονίσει την οικογένεια και θα διαταράξει την ισορροπία των σχέσεων. Η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις( κοινωνικές, οικονομικές κτλ κτλ).
Ποτέ κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τη γέννηση ενός παιδιού με αναπηρία.
Περνάς απο μια σειρά συναισθηματικών σταδίων μέχρι να αποδεχθείς τη διάγνωση της αναπηρίας του παιδιού σου.
Βιώνουμε καθημερινά δύσκολες καταστάσεις, ( θεραπείες, γιατρούς, ειδικές τροφές, φάρμακα, αμαξίδια, ορθοστάτες, ειδικά βοηθήματα για το παιδί, οικονομικά έξοδα) τιποτα δεν μας είναι εύκολο, όμως προσπαθούμε και δεν το βάζουμε κάτω.
Επέλεξα κάποιες όμορφες εικόνες για τον Δημήτρη μας με εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγιά.
Θες να μας βοηθήσεις; Μπορείς εύκολα.
Μάθε για αυτά τα παιδιά, και κάνε κάτι σημαντικό. Αγκάλιασε τα.
Άσε χώρο για εκείνα στο σχολείο, στο πάρκο, στο θέατρο, στο γήπεδο, στην κοινωνία.
Μη παρκάρεις σε ράμπες και σε θέσεις Αμεα, τους στερεις την βόλτα τους.
Μη τα κοιτάς περίεργα στη παιδική χαρά. Μη δείχνεις λύπηση.
Χαμογέλασέ τους και θα πάρεις πίσω απλόχερα χαμόγελο και αγάπη που όμοιά της δεν θα έχεις ξανα δει💚 Έχουν τόση αγάπη να δώσουν που ξεχιλίζει απο τα μάτια τους.
Ελπίζοντας λοιπόν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, με αποδοχή & ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που ζουν με εγκεφαλική παράλυση και τις οικογένειές τους.