Επικαιρότητα

Αίγιο: Παιδική Χαρά για ΑμεΑ «Κιβωτός» από το «Ίδρυμα Νιάρχος»

Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς θα πραγματοποιηθούν εν καιρώ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά ήδη λειτουργεί κανονικά.

Tην πρότυπη παιδική χαρά «Κιβωτός», στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο, παρέδωσε ο Δήμος Αιγιάλειας, η οποία ξεκινά τη λειτουργία της κανονικά με ευθύνη του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου Γιώργου Γκιώνη, αφού εξασφαλίστηκε η χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας από την Επιτροπή Ελέγχου της Περιφέρειας για τις σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές της.

Έγινε πραγματικότητα με κύριο δωρητή το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την πολύτιμη στήριξη του «Πράσινου Ταμείου», του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ και του Δήμου, ως ένα νέο κύτταρο δημιουργικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, μια όαση πρασίνου και χαράς, σε κοινόχρηστη δημοτική έκταση 1.100 τ.μ., απέναντι από το Eιδικό Kέντρο Aποκατάστασης και Μέριμνας ΑμεΑ, που στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος φρόντισε ώστε η νέα παιδική χαρά να διαθέτει ικανές προσβάσεις και κατάλληλο εξοπλισμός για παιδιά με αναπηρία, προκειμένου να μη τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα των παιδιών, επειδή πιστεύει πως αξίζουν και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι, χωρίς διακρίσεις, εμπνεόμενος το 2015 από παρόμοιες πρωτοβουλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, συνεργαζόμενος με την εταιρεία «Ομάδα Σύμπραξις» που έχει ειδικευτεί σε αντίστοιχα έργα κοινωνικής συνεισφοράς ανά την Ελλάδα.

Μαζί για το Παιδί – Πρόγραμμα σίτισης

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε: «Η Κιβωτός αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου. Πιστεύοντας ακράδαντα πως η συμβολή του παιχνιδιού στη νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι κρίσιμη, φιλοδοξία είναι η Παιδική Χαρά ν’ αποτελέσει ένα μέρος όπου όλα τα παιδιά θα διασκεδάζουν, θα πειραματίζονται, θα εξερευνούν όρια και δυνατότητες, θα αλληλεπιδρούν, θα αναπτύσσουν σχέσεις και θα ακολουθούν κανόνες – δεξιότητες κρίσιμες και στην πραγματική ζωή, εκτός παιχνιδιού»

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος ανέφερε:

«Το έργο αποπερατώθηκε από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μετά από αντικειμενικές δυσκολίες από τον ανάδοχο, ο οποίος αποχώρησε. Η ΤΥ απέδειξε πως διαθέτει υπεύθυνο ανθρώπινο δυναμικό και αξίζουν τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν για να αποδοθεί στους μικρούς».

Τα εγκαίνια της παιδικής χαράς θα πραγματοποιηθούν εν καιρώ, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button