Επικαιρότητα

Έχασε τη δουλειά της μητέρα παιδιού ΑμεΑ στη ΚΑΛΑΜΑΤΑ επειδή διεκδίκησε αυτά που δικαιούται – Συμπαράσταση από το Συνδικάτο

Εργοδότη που λειτουργεί τρομοκρατικά, όπως τονίζει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αφήσει εργαζόμενη, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, χωρίς δουλειά, επειδή ζήτησε να της καταβληθούν όσα δικαιούται για τις δεκάδες απλήρωτες ώρες υπερεργασίας και υπερωριών, καθώς και γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, καταγγέλλει το Συνδικάτο.

Επίσης το Συνδικάτο υπογραμμίζει τη συμπαράστασή του στην συναδέλφισσα, απαιτεί την καταβολή των δεδουλευμένων της, σημειώνει ότι “τα ατελείωτα ωράρια και οι απληρωσιές οργιάζουν στον κλάδο των υψηλών τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, με μοναδικό σκοπό η μεγαλοεργοδοσία να αυγαταίνει τα κέρδη της” και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, απληρωσιές και άσχημες εργασιακές συνθήκες…

Ειδικότερα από το Συνδικάτο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση συμπαράστασης στη συναδέλφισσα:

“Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα της συναδέλφισσας μέλος του συνδικάτου η οποία έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του εργοδότη της, ιδιοκτήτη franchise καταστημάτων της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ και διεκδικεί την καταβολή δεκάδων απλήρωτων ωρών υπερεργασίας και υπερωριών.

Η συναδέλφισσα, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, μην αντέχοντας τον ψυχολογικό πόλεμο, τα εξαντλητικά ωράρια που την κρατούσαν μακριά από την οικογένεια της και την τρομοκρατία της εργοδοσίας επειδή είχε αρνηθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού, απαίτησε τα δικαιώματά της με αποτέλεσμα μετά από 10 χρόνια στην επιχείρηση να χάσει τη δουλειά της. Παρόλα αυτά δεν έσκυψε το κεφάλι και κατήγγειλε την πρακτική της εργοδοσίας, διεκδικώντας από το δικαστήριο την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας απαιτεί τη δικαίωση στο ακέραιο των απαιτήσεων της συναδέλφισσας και την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εντατικοποίηση, τα ατελείωτα ωράρια και οι απληρωσιές οργιάζουν στον κλάδο των υψηλών τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, με μοναδικό σκοπό η μεγαλοεργοδοσία να αυγαταίνει τα κέρδη της. Μάλιστα μετά από τόσα μέτρα και παρεμβάσεις στα εργασιακά και την αγορά εργασίας οι εργοδότες έχουν πραγματικά αποθρασυνθεί.

Αυτή η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα κόμματα του κεφαλαίου δεν είναι για όλους, από τη μια τσακισμένοι μισθοί και δικαιώματα και από την άλλη αμύθητα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, το Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Ν.Μεσσηνίας! Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, απληρωσιές και άσχημες εργασιακές συνθήκες.

Είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές! Έχουμε κι εμείς οικογένειες και παιδιά. Έχουμε την δύναμη μέσα από το ταξικό μας συνδικάτο, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τους αγώνες και τα αιτήματα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής”.

Πηγή
www.kalamatajournal.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button