Άρθρογραφία

Ένα «Δείπνο Αγάπης» στρώνεται τα βράδια στους δρόμους της Αθήνας

Στη Μαριάννα Πέππα άρεσε πάντα να περπατάει στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά ποτέ δεν προσπερνούσε όσα συνέβαιναν γύρω της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αγνοήσει τους συνανθρώπους της που αναγκάζονται να ζουν κάθε μέρα κάτω από άθλιες συνθήκες και που για τον περισσότερο κόσμο είναι αόρατοι: τους άστεγους αυτής της πόλης.

Ήταν το 2014 όταν αποφάσισε να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει, ιδρύοντας το «Δείπνο Αγάπης». Μία εθελοντική οργάνωση που διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στον δρόμο.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, το «Δείπνο Αγάπης» μεγάλωσε κι έγινε μια οικογένεια που τους χωράει όλους στο τραπέζι.

Πλέον, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αμέσως μετά τη δουλειά της, η Μαριάννα, μαζί με όλους τους εθελοντές της οργάνωσης, ξεκινούν τις ετοιμασίες ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα στους 250 αστέγους που επισκέπτονται.

Η επιμονή της και η αγάπη για τους συνανθρώπους της την τροφοδοτούν με δύναμη και ελπίδα πώς κάποια στιγμή το «Δείπνο Αγάπης» θα μεγαλώσει τόσο που θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι τότε, η Μαριάννα θα ανυπομονεί να έρθει η Τρίτη και η Πέμπτη για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που τη χρειάζονται τόσο πολύ. Η αφοσίωσή της αυτή στο «Δείπνο Αγάπης» δείχνει πόσο δυνατός άνθρωπος είναι. Αλλά ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιες φορές φορές μία δυνατή λύση.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button