Επικαιρότητα

Ένας χρόνος από τον σεισμό στη Σάμο: Σε οδό «Άρη και Κλαίρης» μετονομάστηκε ο μοιραίος δρόμος

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον φονικό σεισμό των των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου.

O σεισμός στάθηκε μοιραίος για δύο νέα παιδιά, τον 17χρονο Άρη και τη 15χρονη Κλαίρη, τα οποία έχοντας επιστρέψει μόλις από το σχολείο, έχασαν τη ζωή τους μαζί όταν καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου.

Ο σεισμός έπληξε με σφοδρότητα και τη γειτονική Τουρκία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρωπους ενώ εκατοντάδες ακόμη τραυματίστηκαν.

Λόγω του σεισμού στη Σάμο παρατηρήθηκε ανύψωση κατά 18-25 εκατοστά ενώ εκατοντάδες κτήρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων παιδιών, το δημοτικό συμβούλιο του νησιού αποφάσισε τη μετονομασία του δρόμου όπου έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο από «Μνησάρχου» σε «Μαθητών Άρη και Κλαίρης».

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων μαθητών στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 ώστε να μην τους ξεχάσουμε», δήλωσε για την απόφαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος.

«Ο πόνος θα μείνει ανεξίτηλος»

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον φονικό καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Σάμο στις 30 Οκτωβρίου 2020, με ανακοίνωση του αναφέρει :

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Ένας χρόνος που άφησε πίσω του πληγωμένα κτίρια αλλά προπάντων πληγωμένες καρδιές.

Ο πόνος των δύο οικογενειών για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων θα μείνει ανεξίτηλος στον χρόνο.

Στο Γ.Ν. Σάμου όλοι εμείς θα ήμασταν ευτυχείς εφόσον είχαμε σώσει και αυτές τις δύο ανθρώπινες ζωές όπως καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε με τους υπόλοιπους τραυματίες.

Το Γ.Ν. Σάμου και όλο το προσωπικό του είναι πάντα έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, το πράξαμε στο παρελθόν, θα το πράξουμε και στο μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα ενωμένοι, να κάνουμε ξανά το νησί μας, τη Σάμο μας, καλύτερη. Το έχουμε υποχρέωση στους εαυτού μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές».

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button