Επικαιρότητα

Έλληνας Ironman: Ο τυφλός Χρήστος Κορομηλάς έβαλε τα… γυαλιά σε υπεραθλητές!

O τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς μαζί με τον προπονητή και συνοδό του Χρήστο Γκούντασυναγωνίστηκαν 1.600 σκληροτράχηλους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπου οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν τα δυνατά στοιχεία της φύσης διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino το Ironman 70.3.

Μεταξύ των κορυφαίων αθλητών που κατάφεραν να τερματίσουν και τα τρία αγωνίσματα ήταν ο Χρήστος Κορομηλάς, ο αθλητής με ολική απώλεια όρασης που κλέβει την παράταση τα τελευταία δύο χρόνια με τις εντυπωσιακές συμμετοχές του. Ο Χρήστος Κορομηλάς ήταν ο μοναδικός τυφλός αθλητής που μαζί με το συνοδό του Γιώργο Γκούντα, ολοκλήρωσε και τα τρία αθλήματα του αγώνα.

Οι δυο τους συνδέονται με ένα μικρό σχοινάκι και με την δύναμη της ψυχής για να ξεπεράσουν τα όρια τους. Και για άλλη μία φορά όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά δείχνουν σε όλους μας το παράδειγμα πως όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη.

Ο αθλητής του συλλόγου Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ έχοντας συνοδό τον γυμναστή του συλλόγου Γιώργο Γκούντα έλαβε μέρος στο αγώνα Ironman 70.3 και μόνο με τον τερματισμό του στα τρία επίπονα αγωνίσματα κατάφερε ένα μεγάλο άθλο.

«Μπορούν τα άτομα με αναπηρία»

Ο Χρήστος Κορομηλάς μίλησε στο ethnos.gr και είπε για την εμπειρία του: «Ευχαριστούμε το διοργανωτή Iroman Greece και ιδιαίτερα τον Μάικ Αργύρη. Κυρίως ευχαριστώ τον προπονητή μου Γιώργο Γκούντα και τον σύλλογο μου Ιωνάς γιατί μου έδωσαν το δικαίωμα να αποδείξω σε όλα τα άτομα με αναπηρία ότι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να απολαύσουν την καθημερινότητα τους και η ζωή τους να είναι χαρούμενη και χαμογελαστή».

Όσο για τα επόμενα σχέδια του ο Χρήστος Κορομηλάς είπε: «Αυτό το εγχείρημα που μου φαινόταν ακατόρθωτο με εμπνέει τώρα για τους νέους μεγάλους στόχους μου που είναι το Oceanman και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».

«Με εμπνέει να είμαι δίπλα του»

Ο προπονητής και συνοδός του Χρήστου Κορομηλά, Γιώργος Γκούντας είπε στο ethnos.gr: «Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχουμε αγωνιστεί. Δεν ήταν μόνο η φύση των αγωνισμάτων που έτσι και αλλιώς απαιτεί μεγάλες αντοχές αλλά και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που έκαναν δύσκολο το έργο μας. Τα 1.900 μέτρα στο κολύμπι έγιναν μέσα σε τεράστιο κυματισμό τεσσάρων μέτρων. Ήταν πολύ επικίνδυνος ακόμα και για αρτιμελείς αθλητές. Πολύ περισσότερο για τον κύριο Χρήστο και για μένα. Ολα πήγαν καλά. Πιστεύω πως ήταν ένας ακόμα άθλος. Η ενέργεια που βγάζει με εμπνέει και μένα που είμαι δίπλα του και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button