Επικαιρότητα

Έκοψαν το ρεύμα σε άτομο με 96% αναπηρία μια μέρα πριν επιβληθεί η καραντίνα

της Σοφίας Ξανθοπούλου

Αυτός είναι ο κύριος Βασίλης Καλογερόπουλος. Είναι 54 ετών και πάσχει από τη νόσο Buerger. Έχει αναπηρία σε ποσοστό 96% και ζει στο Νησί Ημαθίας του δήμου Αλεξάνδρειας.

Μια μέρα πριν επιβληθεί η καραντίνα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τού έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ.

“Είμαι χωρίς ρεύμα εδώ και δύο μήνες περίπου. Μου το έκοψαν επειδή χρωστάω στη ΔΕΗ. Είμαι χωρίς φως και σε αυτή την κατάσταση που βλέπετε, μού είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσω. Κάνω μπάνιο με κρύο νερό τόσο καιρό. Ζω με επιδόματα αλλά δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μου. Η ασθένειά μου είναι κληρονομική. Την είχε και η μητέρα μου και ο αδελφός μου. Παθαίνω γάγγραινα και μου κόβουν τα άκρα. Όσο περνάει ο καιρός η νόσος προχωράει”.

Ο κ. Καλογερόπουλος μιλώντας στο thesseconomy ανέφερε ότι παίρνει κάποια επιδόματα για τη διαβίωση του. Παρόλα αυτά, έχουν συσσωρευτεί λογαριασμοί και μια μέρα πριν τα απαγορευτικά μέτρα έγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι προσπάθειές του να απευθυνθεί σε εκπροσώπους της Πολιτείας, βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης έπεσαν στο κενό καθώς όπως λέει, δε βρήκε ανταπόκριση.

Ο κ. Καλογερόπουλος ζει μόνος του. Οι γείτονες τον βοηθούν όσο μπορούν. Αναγκάστηκε όπως λέει, να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του, εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης που καλείται να αντιμετωπίσει.

Από
alithinesgynaikes.gr
Πηγή
https://thesseconomy.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button