Υγεία

Έκκληση Τσιόδρα: Μην αμελείτε τον εμβολιασμό των παιδιών εν μέσω κορωνοϊού

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης απήυθυνε έκκληση στους γονείς να μην σταματήσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, φοβούμενοι να επισκεφθούν τα παιδιατρεία λόγω κορωνοϊού.

Τι δήλωσε ο καθηγητής Τσιόδρας

«Γονείς, μην διακόπτετε τον εμβολιασμό των παιδιών. Συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως 2 έτη χωρίς καθυστέρηση σε συνεννόηση με τον παιδίατρο ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας, τετάνου – κοκκύτη, πολυομελίτιδας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στα πολυδύναμα εμβόλια ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις στον παιδίατρο.» συνέστησε ο κ. Τσιόδρας

Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών;

«Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο παιδιατρείο σε καθορισμένη ώρα και κατόπιν ραντεβού ώστε η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιοριστεί στο ελάχιστο. Το παιδί που πρόκειται να εμβολιαστεί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα ενώ για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου μετά την υποχώρηση του κύματος της πανδημίας οι επαναληπτικές δόσεις». ανέφερε ο καθηγητής.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button