Επικαιρότητα

Έκκληση: Ο 16 μηνών Μάριος πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση λόγω ατρησίας οισοφάγου

Σε παιδιατρική κλινική του Λονδίνου πρέπει να μεταφερθεί ο 16 μηνών Μάριος από το Στεφανοβίκειο του δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση της ατρησίας οισοφάγου, που τον ταλαιπωρεί από τη γέννησή του.

Η οικογένεια του μικρού έχει ήδη απευθυνθεί στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σε πρώτη φάση να χορηγήσει ποσό 1.000 ευρώ για την κάλυψη εξόδων διαμονής των γονέων κατά την περίοδο νοσηλείας του παιδιού τους στο Λονδίνο.

Η οικογένεια έχει ζητήσει και την βοήθεια του ΕΟΠΥΥ γιατί η επέμβαση πρέπει να γίνει μέσα στον Αύγουστο ενώ οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της ομογένειας του Λονδίνου και υπάρχει επικοινωνία και διαβεβαίωση από τον Σύλλογο «Άγιο Φανούριο» για στήριξη της οικογένειας κατά την παραμονή της εκεί και την παροχή κάθε βοήθειας».

Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν στα καταστήματα του Βελεστίνου και του Στεφανοβικείου κουμπαράδες αλληλεγγύης, για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την επέμβαση στην παιδιατρική κλινική GREAT ORMND STREET HOSPITAL FOR CHILDREN του Λονδίνου, φτάνει τις 20.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με νομικούς και τράπεζα, θα δοθεί στη δημοσιότητα και τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας, ώστε ο μικρός Μάριος να μεταβεί άμεσα στο Λονδίνο για να κάνει την επέμβαση.

Τι είναι η ατρησία οισοφάγου

Η ατρησία οισοφάγου (EA) είναι η συγγενής ανωμαλία κατά την οποία ο οισοφάγος διακόπτεται σε κάποιο σημείο της διαδρομής του ώστε τελικά να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ στοματοφάρυγγα και στομάχου. Υπάρχει ένα κεντρικό τμήμα που επικοινωνεί με το στοματοφάρυγγα και ένα περιφερικό που επικοινωνεί με το στόμαχο.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Πάντως, όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μπορεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24250- 23794 και να ζητήσει την κ. Αντωνία Χασιώτη.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button