Επικαιρότητα

Έκκληση: Ο 1,5 έτους Αριστοτέλης διαγνώστηκε με σάρκωμα ewing στο πόδι και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 1,5 έτους  Αριστοτέλη Θρήσκου ο οποίος  διαγνώσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από σάρκωμα Ewing στο πόδι.

Ο μικρός θα χειρουργηθεί από τον τον κύριο Gosheger στο νοσοκομείο του Muenster στην Γερμανία. Το κοστολόγιο ανέρχεται στις 136.000€. Από αυτά, τα 84.700€ θα τα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ μέσω του εντύπου S2. Τα υπόλοιπα 51.300€, που αφορούν την αμοιβή του γιατρού και την κύρια θεραπεία, θα πρέπει να τα καλύψει η οικογένεια η οποία και αδυνατεί. Οπότε το ποσό που απαιτείται για να μεταβεί ο μικρός και η οικογένεια του στο εξωτερικό ανέρχεται στις 51.000€. Σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζουμε τον χρόνο νοσηλείας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος διαμονής.

Τι είναι το σάρκωμα Ewing

Τα σαρκώματα Ewing  είναι μία ομάδα κακοήθων όγκων που αναπτύσσονται είτε στα οστά είτε στα μαλακά μόρια. Περίπου 50% των ατόμων με σάρκωμα Ewing είναι μεταξύ 10 και 20 ετών. Μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνηθέστερα αναπτύσσονται στα άνω και κάτω άκρα, την πύελο και το θώρακα.  Η αιτία ανάπτυξής τους είναι άγνωστη. Ειδικά, το οστεοσάρκωμα μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία για καρκίνο σε νεαρότερη ηλικία, ενώ ισχυρή γενετική προδιάθεση έχουν και τα παιδιά με κληρονομικό ρετινοβλάστωμα. Περίπου 15-20% των παιδιών με οστεοσάρκωμα έχουν μεταστάσεις τη στιγμή της διάγνωσης – συνήθως στους πνεύμονες και τα οστά. Τα σαρκώματα Ewing είναι δυνατόν να δώσουν μεταστάσεις και στο μυελό των οστών.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον μικρούλη Αριστοτέλη

Όσοι ενδιαφέρεστε και μπορείτε να βοηθήσετε, οι καταθέσεις για τον μικρό Αριστοτέλη θα γίνονται στον λογαριασμό του «Μικρού Πρίγκιπα», στην
?ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
✏️ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ : 6115-145359 – 965
? ΙΒΑΝ : GR8201711150006115145359965
✍️ Αιτιολογία κατάθεσης : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΡΗΣΚΟΣ
❗️Απαραίτητα θα αναγράφεται η αιτιολογία κατάθεσης.

Το κείμενο της έκκλησης

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button