Επικαιρότητα

Έκκληση για βοήθεια για τον 12χρονο Αυγερινό που είναι εκ γενετής νεφροπαθής με ποσοστό αναπηρίας 80%

Η περιπέτεια της υγείας του 12χρονου Αυγερινού

Ο Σιδηράς Αυγερινός γεννήθηκε 31 Ιουλίου 2007, τέσσερις ώρες μετά την γέννηση του μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στις 10 Αυγούστου 2007, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγίας Σοφίας στην Αθήνα, λόγω Νεφρικής Ανεπάρκειας.

Από τότε και μέχρι τα οκτώ του χρόνια έκανε περιτοναϊκές πλύσεις (μορφή αιμοκάθαρσης) για να παραμείνει στη ζωή, μια επιπλοκή όμως στη κοιλιακή χώρα (περιτόνιο) ανάγκασε να διακοπεί αυτός ο τρόπος αιμοκάθαρσης και λόγω μη ύπαρξης μονάδας τεχνητού νεφρού ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα. Επέστρεψε δυο χρόνια μετά και αφού δημιουργήθηκε μονάδα τεχνητού νεφρού ανηλίκων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Πριν από ένα χρόνο υπήρξε μια επιπλοκή στην κοιλιακή χωρά (περιτόνιο), μια πολύ σπάνια πάθηση (1 στα 500 εκατομμύρια) και γι αυτό αποφασίστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να αντιμετωπισθεί αυτή η νέα επιπλοκή, συγκεκριμένα στο Μαντσεστερ της Αγγλίας.

Στα δώδεκα χρόνια της ζωής του ο Αυγερινός, χρειάσθηκε να κάνει πάρα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και να παραμείνει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να στερείται της ζωής ενός φυσιολογικού παιδιού (διατροφή, παιδεία, παιχνίδι κ.α).

Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη την ζωή του Αυγερινού, που είναι εκ γενετής νεφροπαθής, με ποσοστό αναπηρίας 80%, αυτή θα είναι «γολγοθάς».

Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη τον Αυγερινό αυτή θα είναι «ΗΡΩΑΣ».

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον 12χρονο

Για όποιον μπορεί και θέλει να προσφέρει μια οικονομική βοήθεια ο αριθμ. λογαριασμού είναι

IBAN GR 86 01712200 0062 2001 0115 614 (Τράπεζα Πειραιώς)

Σιδηράς Αυγερινός, Σιδηράς Αστέριος τηλ. 6946527890

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button