Επικαιρότητα

Άγιος Παντελεήμονας: Νέα στοιχεία – σοκ για τα τρία παιδιά που ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες, με κατσαρίδες και ποντίκια

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» για την υπόθεση των τριών παιδιών που ζούσαν παραμελημένα και σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι γονείς βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες.

Τα ανήλικα παιδιά εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής να διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες, μαζί με τη μητέρα τους και τον σύντροφό της. Επίσης, καταγγέλθηκε ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε τα παιδιά της και για επαιτεία στο Μοναστηράκι.

Τα τρία παιδάκια, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψη των γονιών τους, με εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για ιατροδικαστική εξέταση. Στο πλευρό τους βρίσκονται και άτομα από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μάλιστα, τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλαςκατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους. Η ακριβής ηλικία τους δεν είναι γνωστή, λόγω απουσίας εγγράφων, αλλά υπολογίζεται ότι είναι έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Οι συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα ότι σε διαμέρισμα της περιοχής διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες τρία μικρά παιδιά, μαζί με τη μητέρα τους και τον σύντροφό της.

Από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ανήλικα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο και έτσι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα μαζί με συναδέλφους τους της Άμεσης Δράσης πήγαν στο σπίτι των κατηγορουμένων. Ο 54χρονος μόλις είδε τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε, ενώ αμέσως μετά συνελήφθη μαζί με τη 30χρονη.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το ιστορικό της φρικτής υπόθεσης

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από δύο ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε μια οικογένεια με τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Όπως ανέφεραν υπήρχαν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα οποία η μητέρα επιτίθεται στον πατέρα φραστικά και σωματικά και τον έδιωχνε βίαια από το σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα περιστατικά συνέβαιναν ενώπιον των παιδιών. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα στο σπίτι και δεν έβγαιναν ποτέ έξω, σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαβίβασε την ανώνυμη αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία ανηλίκων.

Στις 7 Απριλίου 2022 το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε τη συνδρομή του καθώς τα τρία Παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης.

Το τμήμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η ασφαλή μεταφορά των τριών Παιδιών. Άμεσα άνθρωποι του Οργανισμού βρέθηκαν δίπλα στα Παιδιά για να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλαςκατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους.

Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των Παιδιών οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξιτεσσάρων και δύο ετών.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button