Ιστορίες

Όταν κατήγγειλε τον άνδρα της για βία εκείνος της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι – Σήμερα αποτελεί πρότυπο δύναμης

Η είδηση έγινε γνωστή πριν από 2 περίπου χρόνια: Ένας ζηλιάρης σύζυγος καταδικάστηκε και έχασε την κηδεμονία των 2 γιων του, επειδή έκοψε τα δύο χέρια της γυναίκας του με τσεκούρι. Πίστευε ότι τον απατούσε, επειδή του ζήτησε διαζύγιο και εκείνος αντέδρασε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ο 26χρονος τότε Dmitriy Grachev, ψυχολόγος στο επάγγελμα, πήγε στην 25χρονη σύζυγό του στο δάσος, έξω από την περιοχή Serpukhov στα δυτικά της Μόσχας, και προσπάθησε να την κάνει να του παραδεχτεί ότι τον έχει απατήσει. 

Όταν εκείνη δεν του έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις, πήρε ένα τσεκούρι και της έκοψε τα δύο χέρια. Στη συνέχεια την πήγε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία και παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία.

Η Gracheva με τον βίαιο πρώην σύζυγό της

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε 10ωρο χειρουργείο. Το ένα της χέρι κατάφεραν να το τοποθετήσουν ξανά στη θέση του και να το κάνουν λειτουργικό. Το δεξί της χέρι, όμως, αντικαταστάθηκε με βιονικό προσθετικό χέρι, αφού συγκεντρώθηκαν χρήματα γι’αυτό μέσω φιλανθρωπιών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, «η Margarita Gracheva σήμερα ταξιδεύει σε όλη την Ρωσία προσπαθώντας να αφυπνίσει τον κόσμο και τις αρχές για την βία, έγραψε βιβλίο, και μιλάει στην κρατική τηλεόραση για αυτό το θέμα.

Η δική της περίπτωση ήταν αρκετά ακραία και αυτό οδήγησε στο να καταδικαστεί ο άντρας της σε 14χρονη φυλάκιση, κάτι που δεν θα γινόνταν αν δεν μιλούσε η ίδια συνεχώς για το μαρτύριο της στα media.

Αρκετά πράγματα άλλαξαν νομικά -και θα αλλάξουν ακόμα- σε αυτό το διάστημα υπέρ της προστασίας των γυναικών στην Ρωσία και όλο αυτό συνέβη -και- από την δική της τόλμη και δύναμη.»

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μας μάθει η παραπάνω ιστορία της φοβερής αυτής γυναίκας και μητέρας που μέσα από τον εφιάλτη που έζησε βρήκε τη δύναμη να βροντοφωνάξει κατά της ενδοοικογενειακής βίας, είναι το πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε!

Αν αυτή η γυναίκα, έπειτα από όλα αυτά που πέρασε, κατάφερε να μιλήσει ανοιχτά και να αποτελεί σήμερα πρότυπο δύναμης, τότε κάθε γυναίκα μπορεί!

Και κάτι ακόμα: Η αγάπη δεν περιλαμβάνει ΠΟΤΕ σωματική και λεκτική βία.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button