Επικαιρότητα

Ο υπεραθλητής Κώστας Βαρουχάκης κολύμπησε 25 χλμ για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κισάμου!

Το είπε, το έκανε και πλέον όλη η Ελλάδα υποκλίνεται: Ο λόγος για τον υπεραθλητή (Ironman) Κώστα Βαρουχάκη, ο οποίος κολύμπησε 25 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα, συγκεκριμένα από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου έως την παραλία του Τελωνείου, στον Κισαμίτικο κόλπο, για έναν ιερό σκοπό: Να δημιουργηθεί αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ στο χωριό Κουτουφιανά, στη Γραμβούσα Κισσάμου.

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κισάμου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κισάμου) είναι σχολείο Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για μαθητές που έχουν διαγνωστεί με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες.

Η φοίτηση στο σχολείο διαρκεί 6 χρόνια και οι απόφοιτοι του σχολείου λαμβάνουν απολυτήριο Γυμνασίου ισότιμο με των υπολοίπων απολυτηρίων Γενικής ή Επαγγελματικής ή Δεύτερης ευκαιρίας ή Εσπερινής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκτός από τα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά κτλ.) διδάσκονται Μαγειρική και Γεωπονική στα εργαστήρια που έχουν ιδρυθεί στο σχολείο μας, που αφορά το σκέλος της επαγγελματικής κατάρτισης του παραπάνω τίτλου, δηλαδή στόχος των εργαστηρίων είναι η πιθανή επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών αφού αποφοιτήσουν.

Στο σχολείο σήμερα φοιτούν 13 μαθητές

Ο κ. Βαρουχάκης, ηλικίας 45 ετών έπειτα από σχεδόν 11 ώρες μέσα στο νερό, έκανε το σχεδόν «ανθρωπίνως αδύνατο». Και παρά τη σωματική καταπόνηση, ο ίδιος αισθάνεται πανευτυχής, αφού, με αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα, μάζεψε χρήματα για την ολοκλήρωση της νέας αισθητηριακής αίθουσας.

Δείτε το στο βίντεο πώς τον υποδέχτηκαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου:

Συνοδοιπόροι του στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του, η εθελοντική ναυαγοσωστική μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.Μ.Ο.Ν.Ο.Χ) και αρκετοί φίλοι που τον εμψύχωναν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της διαδρομής.

Τη δράση του Κωστή Βαρουχάκη, υποστήριξαν η Νεολαία Κισάμου και ο Δήμος Κισάμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που έχει μαζευτεί έως τώρα από τις δωρεές, έχει ξεπεράσει τις 10.000 €.

Η πλατφόρμα giveandfund είναι ακόμα ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται να συνεισφέρει ΕΔΩ.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button