Επικαιρότητα

Το Instagram παρουσιάζει νέες λειτουργίες για τα άτομα με προβλήματα όρασης

Πιο προσβάσιμο Instagram!

Την Τετάρτη 28/11/2018 ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας σειράς νέων χαρακτηριστικών, οι οποίες έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τη χρήση του Instagram για άτομα με προβλήματα όρασης. Τα εργαλεία θα επιτρέπουν στον χρήστη να ακούσει τις περιγραφές των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο κοινωνικό δίκτυο.

Το πρώτο εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων που προσδιορίζει αυτόματα τα περιεχόμενα μιας φωτογραφίας και στη συνέχεια αναπαράγει μια ηχητική περιγραφή για τον χρήστη κατά την κύλιση στην ροή των φωτογραφιών. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις φωτογραφίες της ροής του Instagram του χρήστη, το προσωπικό προφίλ καθώς και στη λειτουργία εξερεύνησης.

Είμαστε υπερήφανοι για τη βελτίωση του Instagram για άτομα με προβλήματα όρασης. Από σήμερα, προσθέτουμε αυτόματα εναλλακτικό κείμενο στις φωτογραφίες στις λειτουργίες Feed, Explore and Profile, έτσι ώστε τα άτομα που χρησιμοποιούν αναγνώστες οθόνης να μπορούν να ακούνε τι υπάρχει στη κάθε φωτογραφία.

Το δεύτερο επιπρόσθετα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν προσαρμοσμένο εναλλακτικό κείμενο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πιο λεπτομερείς περιγραφές στις φωτογραφίες που ανεβάζουν. Όσοι έχουν προβλήματα όρασης και βασίζονται σε αναγνώστες οθόνης για να ακούνε τις περιγραφές εικόνων θα ακούνε την εναλλακτική έκδοση της προσαρμοσμένης περιγραφής σε αντίθεση με την περιγραφή που δημιουργείται από το εργαλείο αυτόματου προσδιορισμού (Α.Ι).

Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες από την Τετάρτη 28/11/2018.

Πηγή
fortune.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button